Receptes09/03/2022

Curri de llenties i arròs

i
T. Gilbert / M. Masdeu / A. Marín

BARCELONAEl xef Llorenç Valls proposa una cuina de producte i de proximitat al Restaurant Nora, situat a l’avinguda Diagonal de Barcelona. Amb una llarga trajectòria com a xef, Valls també aposta pels aliments amb bona digestibilitat.

Per a 4 persones

200 g de llenties cuites

Cargando
No hay anuncios

100 g d'arròs bullit

30 g de ceba blanca (o de Figueres)

20-30 g de gingebre

Cargando
No hay anuncios

2 o 3 grams de pebre de Caiena picada (quantitat segons el gust)

2 grans d’all

Llet de coco

Cargando
No hay anuncios

800 g de tomàquet triturat de pot

5 fulles d’espinacs

Sucre morè

Cargando
No hay anuncios

Comí

Cúrcuma

Curri

Cargando
No hay anuncios

Oli d’oliva verge extra

1 fulla de coriandre de guarniment (opcional)

1/2 llimona (també en pot ser més, segons el gust)

Cargando
No hay anuncios

Pebre blanc

Preparació

Peleu la ceba i talleu-la a daus. Reserveu-la. Tot seguit, peleu i talleu a daus també el gingebre. Després feu el mateix amb els grans d’all.

Cargando
No hay anuncios

En una olla per posar al foc, amb un raig d’oli d’oliva verge extra, sofregiu-hi la ceba, l’all, el gingebre i el pebre de Caiena picat. Saleu-ho i poseu-hi també un pensament de pebre blanc. Deixeu-ho sofregir durant tres minuts, fins que veieu que es daura una mica. No cal que estigui gaire ros.

Mentre ho feu, poseu el tomàquet triturat en una paella al foc durant pocs minuts perquè perdi l’aigua. Feu el mateix amb la llet de coco.

Quan el sofregit estigui fet poseu-hi sucre morè, comí, cúrcuma i curri. Després el tomàquet triturat i la llet de coco, que havíeu passat per una paella breument. Remeneu-ho i deixeu-ho al foc durant 10 minuts, que comptareu a partir del moment que la preparació arrenqui a bullir. Procureu que la potència sigui a foc mitjà. Remeneu-ho i poseu-hi el coriandre, que barrejareu a dins de la cassola amb la resta d’ingredients.

Cargando
No hay anuncios

Muntatge del plat

En un bol, poseu-hi les llenties cuites i l’arròs bullit amb el sofregit cuit, i per sobre unes fulles de coriandre. El punt final serà esprémer-hi per sobre unes gotes del suc de mitja llimona (sense les llavors).

Bon profit.