Receptes12/08/2020

Cuinem en família: com es fa el pastís de maduixa?

Els germans Max i Charlotte Guilland Garriga expliquen com preparar-lo a casa

Trinitat Gilbert Martínez
i Trinitat Gilbert Martínez

Els germans Max i Charlotte Guilland Garriga, fills dels restauradors de La Cuina d'en Garriga, de Barcelona, expliquen com preparar a casa un pastís de maduixes.

Pastís de maduixa

Ingredients per al pastís

Per al 'sablé' d'ametlla

Maduixes

Cargando
No hay anuncios

300 g de farina d’ametlla

150 g de sucre de canya no refinat

Cargando
No hay anuncios

250 g de mantega

Sal

Cargando
No hay anuncios

Per a la crema d’ametlla

20 g de farina d’ametlla

Cargando
No hay anuncios

20 g de sucre no refinat

20 ml de mantega

Cargando
No hay anuncios

10 ml de nata líquida

1 ou

Cargando
No hay anuncios

20 ml de rom (opcional i només si és per a adults)

Cargando
No hay anuncios

Elaboració

  • Barregeu en un bol la farina amb el sucre i la mantega. Tireu-hi un polsim de sal i continueu-ho remenant. El resultat serà una bola rodona, que haureu de tirar en un motlle rodó, cobert prèviament amb paper sulfuritzat, i després aixafar-la amb l’ajut de les mans. I també amb un got, per la part dels laterals, perquè la massa quedi ben plana.
  • Tot seguit, prepareu les maduixes. Retireu-ne la part verda, de les fulles, amb el ganivet. Reserveu-les.
  • Col·loqueu el motlle amb el pastís pla al forn.
  • Mentrestant, feu la crema d’ametlla. Col·loqueu en un bol farina d’ametlla, sucre, mantega, nata líquida, un ou i barregeu-ho amb unes varetes de cuina. Ha de quedar ben barrejat. I col·loqueu-ho en una gerreta.
  • Un cop el pastís és fora del forn i fred, col·loqueu les maduixes que teníeu reservades damunt del pastís. Per sobre, tireu-hi la crema d’ametlla. Empolvoreu-hi també sucre, matisat per un colador. I poseu-ho al forn, a la part del grill durant 5 minuts.
  • Passat aquest temps, traieu-ho del forn. Deixeu-lo refredar, i ja estarà llest. Bon profit!
Cargando
No hay anuncios

INSCRIU-TE GRATIS AL BUTLLETÍ MENGEM

Apunta-t'hi gratis aquí per rebre cada dijous una selecció de receptes, reportatges sobre productes de temporada, sobre nutrició, entrevistes a productors, recomanacions de restaurants i molt més.