Receptes12/08/2020
Cuinem en família: com es fa el pastís de maduixa?
Els germans Max i Charlotte Guilland Garriga expliquen com preparar-lo a casa
Els germans Max i Charlotte Guilland Garriga, fills dels restauradors de La Cuina d'en Garriga, de Barcelona, expliquen com preparar a casa un pastís de maduixes.
Pastís de maduixa
Ingredients per al pastís
Per al 'sablé' d'ametlla
Maduixes
Cargando
No hay anuncios
300 g de farina d’ametlla
150 g de sucre de canya no refinat
Cargando
No hay anuncios
250 g de mantega
Sal
Cargando
No hay anuncios
Per a la crema d’ametlla
20 g de farina d’ametlla
Cargando
No hay anuncios
20 g de sucre no refinat
20 ml de mantega
Cargando
No hay anuncios
10 ml de nata líquida
1 ou
Cargando
No hay anuncios
20 ml de rom (opcional i només si és per a adults)
Cargando
No hay anuncios
Elaboració
- Barregeu en un bol la farina amb el sucre i la mantega. Tireu-hi un polsim de sal i continueu-ho remenant. El resultat serà una bola rodona, que haureu de tirar en un motlle rodó, cobert prèviament amb paper sulfuritzat, i després aixafar-la amb l’ajut de les mans. I també amb un got, per la part dels laterals, perquè la massa quedi ben plana.
- Tot seguit, prepareu les maduixes. Retireu-ne la part verda, de les fulles, amb el ganivet. Reserveu-les.
- Col·loqueu el motlle amb el pastís pla al forn.
- Mentrestant, feu la crema d’ametlla. Col·loqueu en un bol farina d’ametlla, sucre, mantega, nata líquida, un ou i barregeu-ho amb unes varetes de cuina. Ha de quedar ben barrejat. I col·loqueu-ho en una gerreta.
- Un cop el pastís és fora del forn i fred, col·loqueu les maduixes que teníeu reservades damunt del pastís. Per sobre, tireu-hi la crema d’ametlla. Empolvoreu-hi també sucre, matisat per un colador. I poseu-ho al forn, a la part del grill durant 5 minuts.
- Passat aquest temps, traieu-ho del forn. Deixeu-lo refredar, i ja estarà llest. Bon profit!
Cargando
No hay anuncios
INSCRIU-TE GRATIS AL BUTLLETÍ MENGEM
Apunta-t'hi gratis aquí per rebre cada dijous una selecció de receptes, reportatges sobre productes de temporada, sobre nutrició, entrevistes a productors, recomanacions de restaurants i molt més.