Receptes07/04/2020

Com cuinar faves i pèsols a la catalana? Recepta de la cuinera Carme Ruscalleda

La xef ens proposa una recepta amb productes de primavera

Trinitat Gilbert Martínez

La cuinera Carme Ruscalleda proposa cuinar a casa un ofegat de faves i pèsols a la catalana amb una recepta que ella mateixa prepara a casa.

Ofegat de faves i pèsols a la catalana, de Carme Ruscalleda

Per a 4 persones

Cargando
No hay anuncios

Ingredients

100 g de cansalada viada

4 alls tendres

Cargando
No hay anuncios

4 cebes

500 g de faves

250 g de pèsols

Cargando
No hay anuncios

½ got de vi dolç

100 g de botifarra negra (sense la pell)

Farcell de menta, julivert i un pessic de llorer

Cargando
No hay anuncios

Oli d’oliva

Sal i pebre negre

Elaboració

Cargando
No hay anuncios

Comenceu escalfant l’oli d’oliva en una cassola.

Quan l’oli sigui calent, poseu-hi cansalada viada, tallada a trossets petits. És molt important que la cansalada quedi rossa, perquè hi ha de caramel·litzar bé. Mentre ho feu, salpebreu-la. Feu-ho amb pebre negre, si pot ser.

Tot seguit, feu el sofregit. Tireu-hi els alls tendres i les cebes, picats, però no gaire finet. Saleu-ho altra vegada. I remeneu-ho tot junt, perquè quedi ben barrejat.

Cargando
No hay anuncios

Al cap d’uns minuts, afegiu-hi un farcell d’herbes aromàtiques, com ara menta, julivert i un pessic de llorer. Lligueu-les perquè no es desfacin al sofregit.

Procureu que el sofregit sigui lleuger, que s’ofegui una mica però tampoc no gaire intensament. Amb quatre minuts en tindreu prou.

Ara serà el moment d’afegir-hi les faves, de salar-les altra vegada, i d’afegir-hi el vi dolç. Remeneu-ho tot perquè els vapors de tot plegat ajudin a coure-ho. Tapeu-ho. I deixeu-ho coure durant 4 minuts.

Cargando
No hay anuncios

Al cap de quatre minuts, destapeu la cassola. Veureu que el bullit és alegre. Afegiu-hi els pèsols, remeneu-ho i apugeu la intensitat del foc durant 4 minuts més.

Novament, passats els quatre minuts, obriu la cassola. Remeneu-ho. I ara afegiu-hi la botifarra negra, sense la pell. Remeneu-ho només un minut perquè es fongui amb la resta d’ingredients, però no que s’hi desfaci.

Per acabar, passat el minut, més dos de repòs que hi haureu afegit, obriu la cassola, retireu-ne el farcell de les herbes aromàtiques, i ja podreu servir el plat.

Cargando
No hay anuncios

Bon profit!