Receptes23/12/2017

Canelons i lasanya per Sant Esteve

Reciclatge de l’escudella de Nadal

T.gilbert / J.castellano
i T.gilbert / J.castellano

BarcelonaEl cuiner Víctor García, del restaurant Plata Bistró, és un apassionat dels plats tradicionals de la cuina catalana. Junt amb el seu germà Mario, que és el 'maître', dirigeix el Plata Bistró, una de les opcions més atractives de cuina de plats per compartir de Barcelona.

Cargando
No hay anuncios

Per a 10 persones

Carn i verdura cuites (restants de l’escudella i carn d’olla de Nadal)

Cargando
No hay anuncios

40 plaques de canelons

Per a la beixamel:

Cargando
No hay anuncios

1 l de llet sencera

50 g de farina

Cargando
No hay anuncios

50 g de mantega

1 fulla de llorer

Cargando
No hay anuncios

Pebre negre

Opcional:

Cargando
No hay anuncios

Brou de carn (per fer un fil al voltant del plat)

Fulles d’agrella

Cargando
No hay anuncios

Per a la lasanya:

En una plata de forn col·loqueu la carn i la verdura cuites, restants de l’escudella de Nadal. A sobre esteneu-hi una capa de plaques de canelons. Després, una altra tapa de carn i verdures cuites.

Cargando
No hay anuncios

Per sobre de l’última capa de carn i verdura cuites, tireu-hi beixamel i formatge ratllat.

Poseu-ho tot al forn, a 180 ºC durant 25 minuts.

Amb els canelons, el temps i la temperatura és el mateix que amb la lasanya. Però per als canelons enrotlleu la carn i la verdura a dins.

Per fer la beixamel, en una paella aboqueu tots els ingredients excepte la llet. Remeneu-ho bé, i quan estigui espès i junt, traieu-ne la fulla de llorer. Tot seguit, poseu-hi la llet, que haureu escalfat prèviament. Torneu-ho a remenar ben remenat.

A l’hora d’emplatar la lasanya, poseu-hi al voltant (si voleu) un fil de brou i una fulla d'agrella.

Serviu els canelons en la safata que haurem fet servir per posar-los al forn.