BarcelonaEl cuiner Víctor García, del restaurant Plata Bistró, és un apassionat dels plats tradicionals de la cuina catalana. Junt amb el seu germà Mario, que és el 'maître', dirigeix el Plata Bistró, una de les opcions més atractives de cuina de plats per compartir de Barcelona.
Per a 10 persones
Carn i verdura cuites (restants de l’escudella i carn d’olla de Nadal)
40 plaques de canelons
Per a la beixamel:
1 l de llet sencera
50 g de farina
50 g de mantega
1 fulla de llorer
Pebre negre
Opcional:
Brou de carn (per fer un fil al voltant del plat)
Fulles d’agrella
Per a la lasanya:
En una plata de forn col·loqueu la carn i la verdura cuites, restants de l’escudella de Nadal. A sobre esteneu-hi una capa de plaques de canelons. Després, una altra tapa de carn i verdures cuites.
Per sobre de l’última capa de carn i verdura cuites, tireu-hi beixamel i formatge ratllat.
Poseu-ho tot al forn, a 180 ºC durant 25 minuts.
Amb els canelons, el temps i la temperatura és el mateix que amb la lasanya. Però per als canelons enrotlleu la carn i la verdura a dins.
Per fer la beixamel, en una paella aboqueu tots els ingredients excepte la llet. Remeneu-ho bé, i quan estigui espès i junt, traieu-ne la fulla de llorer. Tot seguit, poseu-hi la llet, que haureu escalfat prèviament. Torneu-ho a remenar ben remenat.
A l’hora d’emplatar la lasanya, poseu-hi al voltant (si voleu) un fil de brou i una fulla d'agrella.
Serviu els canelons en la safata que haurem fet servir per posar-los al forn.