Receptes22/02/2020

Com es fa l’arròs verd cremós amb rap i escamarlà?

T. Gilbert / A. Om / A. Marín

BARCELONAEl restaurant Bocafí d’en Noguera va obrir la porta el maig del 2019. La seva especialització és cuina de mercat i, especialment, els arrossos, que varien segons els productes de temporada.

Ingredients (per a 1 persona)

50 g de rap

Cargando
No hay anuncios

2 escamarlans

½ ceba

1 pebrot verd petit

Cargando
No hay anuncios

90 g d’arròs de la varietat carnaroli

½ l fumet de peix

Pebre negre

Cargando
No hay anuncios

Pebre blanc

Sal en cristalls

Per a la salsa verda

Cargando
No hay anuncios

250 g de nata líquida (quedarà reduïda a 1/3)

125 g d’espinacs

Preparació

Primerament, marqueu en una paella amb un rajolí d’oli d’oliva el rap i l’escamarlà. Retireu-los i reserveu-los.

Cargando
No hay anuncios

Tot seguit, a la mateixa paella, sofregiu la ceba i el pebrot verd. Heu de deixar-hi reduir els dos ingredients junts durant una hora.

Passat aquest temps, aboqueu-hi l’arròs i el fumet de peix, que ha de ser calent, perquè arrenqui el bull de seguida. Heu de comptar 15 minuts de rellotge perquè l’arròs es cogui.

Per fer la salsa verda

Cargando
No hay anuncios

En una cassola al foc, reduïu durant una hora la nata líquida juntament amb els espinacs, que prèviament els haureu escaldat.

Passada l’hora, retireu la crema verda del foc i talleu-ne la cocció abocant-la en aigua amb gel.

Reserveu-la en fred, perquè s’amalgamin bé els dos ingredients.

Cargando
No hay anuncios

Mentrestant, quan comproveu que el gra de l’arròs està al punt, i només queda una mica de fumet per reduir a la cassola, afegiu-hi la crema verda que teniu reservada. Barregeu-la perquè hi quedi ben repartida.

L’arròs ja estarà preparat per servir-lo en un plat fondo. Primer poseu-hi l’arròs, i al capdamunt el rap i els escamarlans.

L’últim toc serà afegir-hi una mica de pebre negre, oli d’oliva i uns cristalls de sal.

Cargando
No hay anuncios

Bon profit!