BARCELONAEl restaurant Bocafí d’en Noguera va obrir la porta el maig del 2019. La seva especialització és cuina de mercat i, especialment, els arrossos, que varien segons els productes de temporada.
Ingredients (per a 1 persona)
50 g de rap
2 escamarlans
½ ceba
1 pebrot verd petit
90 g d’arròs de la varietat carnaroli
½ l fumet de peix
Pebre negre
Pebre blanc
Sal en cristalls
Per a la salsa verda
250 g de nata líquida (quedarà reduïda a 1/3)
125 g d’espinacs
Preparació
Primerament, marqueu en una paella amb un rajolí d’oli d’oliva el rap i l’escamarlà. Retireu-los i reserveu-los.
Tot seguit, a la mateixa paella, sofregiu la ceba i el pebrot verd. Heu de deixar-hi reduir els dos ingredients junts durant una hora.
Passat aquest temps, aboqueu-hi l’arròs i el fumet de peix, que ha de ser calent, perquè arrenqui el bull de seguida. Heu de comptar 15 minuts de rellotge perquè l’arròs es cogui.
Per fer la salsa verda
En una cassola al foc, reduïu durant una hora la nata líquida juntament amb els espinacs, que prèviament els haureu escaldat.
Passada l’hora, retireu la crema verda del foc i talleu-ne la cocció abocant-la en aigua amb gel.
Reserveu-la en fred, perquè s’amalgamin bé els dos ingredients.
Mentrestant, quan comproveu que el gra de l’arròs està al punt, i només queda una mica de fumet per reduir a la cassola, afegiu-hi la crema verda que teniu reservada. Barregeu-la perquè hi quedi ben repartida.
L’arròs ja estarà preparat per servir-lo en un plat fondo. Primer poseu-hi l’arròs, i al capdamunt el rap i els escamarlans.
L’últim toc serà afegir-hi una mica de pebre negre, oli d’oliva i uns cristalls de sal.
Bon profit!