Com fer polenta amb formatge parmesà? Recepta del cuiner Ferran Adrià
El cuiner Ferran Adrià explica com preparar a casa un plat suculent
El cuiner Ferran Adrià revela els passos per cuinar a casa la polenta amb formatge parmesà.
Polenta amb formatge parmesà
Ingredients
Per a 6 persones
1 cullerada de mantega
120 g de parmesà ratllat
6 cullerades de parmesà ratllat (per gratinar)
300 ml de nata líquida de 35% de matèria grassa
150 g de polenta de blat de moro
Sal
900 ml d’aigua
Preparació
Quan bulliu l’aigua, afegiu-hi a poc a poc la polenta de blat de moro i coeu-la durant 2 minuts sense parar de remenar.
Afegiu-hi la nata líquida i coeu-ho durant 2 minuts més.
Tot seguit, poseu-hi a poc a poc el parmesà.
Per continuar, incorporeu-hi la mantega, tot remenant perquè el conjunt quedi lligat. Poseu-hi sal al vostre gust.
Repartiu la polenta en una safata per gratinar. La massa ha de tenir un gruix d’1 centímetre.
Deixeu-ho reposar durant 5 minuts i escampeu-hi el parmesà ratllat per sobre.
Gratineu-la al grill i serviu-la.
Consells
Si voleu que us quedi cremosa, és important que no feu la polenta amb gaire antelació.