TRINITAT GILBERT MARTÍNEZ

Com fer polenta amb formatge parmesà? Recepta del cuiner Ferran Adrià

El cuiner Ferran Adrià explica com preparar a casa un plat suculent

Com fer polenta amb formatge parmesà? Recepta del cuiner Ferran Adrià Zoom

El cuiner Ferran Adrià revela els passos per cuinar a casa la polenta amb formatge parmesà.

Polenta amb formatge parmesà

Ingredients

Per a 6 persones

1 cullerada de mantega

120 g de parmesà ratllat

6 cullerades de parmesà ratllat (per gratinar)

300 ml de nata líquida de 35% de matèria grassa

150 g de polenta de blat de moro

Sal

900 ml d’aigua

Preparació

Quan bulliu l’aigua, afegiu-hi a poc a poc la polenta de blat de moro i coeu-la durant 2 minuts sense parar de remenar.

Afegiu-hi la nata líquida i coeu-ho durant 2 minuts més.

Tot seguit, poseu-hi a poc a poc el parmesà.

Per continuar, incorporeu-hi la mantega, tot remenant perquè el conjunt quedi lligat. Poseu-hi sal al vostre gust.

Repartiu la polenta en una safata per gratinar. La massa ha de tenir un gruix d’1 centímetre.

Deixeu-ho reposar durant 5 minuts i escampeu-hi el parmesà ratllat per sobre.

Gratineu-la al grill i serviu-la.

Consells

Si voleu que us quedi cremosa, és important que no feu la polenta amb gaire antelació.