Comença la Mostra Internacional de Pastisseria

I si tens a prop una de les 50 millors pastisseries de Catalunya?

Fins aquest diumenge Sant Vicenç dels Horts organitza la 7a Mostra Internacional de Pastisseria amb entrada gratuïta a tots els actes

3 min
El pastisser Jordi Roca inaugura avui dissabte la 7a Mostra Internacional de Pastisseria

La setena Mostra Internacional de Pastisseria, que organitza la població de Sant Vicenç dels Horts, ha revelat quines són les cinquanta millors pastisseries de Catalunya, que reben la mateixa distinció i valoració, sense priorització d’ordre ni classificació. Són les següents:

  1. Morreig (Barcelona)
  2. Pastisseria Baixas (Barcelona)
  3. Pastisseria Bubó (Barcelona)
  4. Pastisseria Carrió (Barcelona)
  5. Pastisseria Escribà (Barcelona)
  6. Pastisseria Faixat (Barcelona)
  7. Pastisseria Hofmann (Barcelona)
  8. Pastisseria L’Atelier (Barcelona)
  9. Pastisseria Madeleine by Ferrieres (Barcelona)
  10. Pastisseria Sant Croi (Barcelona)
  11. Pastisseria Santantoni (Barcelona)
  12. Pastisseria Takashi Ochiai (Barcelona)
  13. La Xicra Pastisseria (Terrassa)
  14. Pastisseria Grau (Martorell)
  15. Pastisseria Maurici Cot (Llinars del Vallès)
  16. Pastisseria Sant Llehí (Sant Antoni de Vilamajó)
  17. Pastisseria Rodellas (Sant Celoni)
  18. Pastisseria Uñó (Mataró)
  19. Pessic Pastisseria (La Garriga)
  20. El Bruguer (Vic)
  21. El xocolater de Taradell (Taradell)
  22. Pastisseria Àger (Moià)
  23. Pastisseria El Carme (Vic)
  24. Pastisseria El cigne (Manresa)
  25. Pastisseria Pessics (Artés)
  26. Fleca Parés (Vilafranca)
  27. Pastisseria L’obrador (El Vendrell)
  28. Pastisseria Rossana (Calafell)
  29. Pastisseria Targarona (Igualada)
  30. Confiteria Padreny (Reus)
  31. Pastisseria Bahía (L’Ampolla)
  32. Pastisseria Cal Jan (Torredembarra)
  33. Pastisseria La Font (Cambrils)
  34. Pastisseria Larrosa (Flix)
  35. Pastisseria Xocosave (Riudoms)
  36. Peralta Pastissers (Tortosa)
  37. FA Pastisseria (Lleida)
  38. Pastisseria Carme (Lleida)
  39. Pastisseria Tugues (Lleida)
  40. Pastisseria Vilà (Tàrrega)
  41. Sucrerie Pastisseria Alpicat (Alpicat)
  42. Casa Cacao (Girona)
  43. Gou Pastisseria (Palafrugell)
  44. LaSal Pastisseria (Banyoles)
  45. Pastisseria Praliné Girona (Girona)
  46. Pastisseria Tornés (Girona)
  47. Pastisseria Ferrer Xocolata (Olot)
  48. Pastisseria La menuda (Banyoles)
  49. Pastisseria Maison Marcel (Sant Feliu de Guíxols)
  50. Pastisseria Gil (Llívia)

El jurat, format per Marc Balaguer i també per altres especialistes en pastisseria i periodistes de gastronomia, ha estat l'encarregat de revelar quins són els 50 nous guardonats amb la Fava de Cacau. A més del guardó nombrós, el jurat també ha anunciat quines són les pastisseries que es mereixen guanyar la Fava d’Or per ser-ne la més innovadora, la que té un producte més singular i la que té més valor històric.

Són les següents:

• Pastisseria Més innovadora

Pastisseria Hofmann (Barcelona)

• Pastisseria Amb més valor històric

Pastisseria Ferrer Xocolata (Olot) 

• Dolç més singular

Pastisseria La Xicra (Terrassa) pel seu producte El cardinal

• Millor pastisseria de Barcelona i comarques

Pastisseria Hofmann (Barcelona)

• Millor pastisseria del Penedès

Pastisseria L’Obrador (El Vendrell)

• Millor pastisseria de la Catalunya Central 

Pastisseria El Cigne (Manresa)

• Millor pastisseria de les comarques de Girona

Pastisseria Tornés (Girona)

• Millor pastisseria del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre

Pastisseria Cal Jan (Torredembarra)

• Millor pastisseria de Ponent

Pastisseria Tugues (Lleida)

• Millor pastisseria del Pirineu

Pastisseria Gil (Llívia)

Tot plegat s’ha fet saber a la carpa instal·lada a la plaça de la Vila a les 21.30, però la Mostra va començar dissabte amb Jordi Roca, pastisser del Celler de Can Roca, que va inaugurar ahir dissabte a les 11 del matí la 7 Mostra Internacional de Pastisseria, que converteix, una vegada més, la població de Sant Vicenç dels Horts en la capital catalana de la pastisseria. Jordi Roca va esmentar el que considera un debat entre el dolç i la salut, i va dir: "Tothom parla de la salut biològica, però ens cal potser més cuidar la salut emocional! Per tant mengeu molt dolç, gaudiu dels vostres al voltant d'una bona safata de rebosteria, un bon pastís, un gelat o un tros de bona xocolata! Mengeu per gaudir i gaudiu menjant!".

Les postres elaborades per Martina Puigvert a Sant Vicenç dels Horts

Just acabat el pregó d’inauguració de Jordi Roca, la pastissera Martina Puigvert va preparar les postres inspirades en la natura, concretament en l’hort que el restaurant familiar Les Cols té a la Vall de Bianya. Va preparar, juntament amb el seu equip del restaurant Les Cols, una flor de mel amb mató, nous i ratafia. A les sis de la tarda va ser el torn del pastisser australià Adriano Zumbo, conegut per les seves intervencions en programes de televisió i també en plataformes i a la cadena Channel 7, que va preparar les postres que anomena “Carta d’amor”.

La Mostra va continuar diumenge amb més pastissers de renom que van preparar postres, com Lluc Dalmau, Paula Domènech, Roger Muñoz, María Evans i Cristina García. Totes les demostracions van tenir lloc a la carpa que la Mostra Internacional va instal·lar a la plaça de la Vila de Sant Vicenç dels Horts. L’entrada, gratuïta. 

stats