Un plat de la gastronomia catalana apareix entre els més odiats del món
Les faves a la catalana, entre les receptes més detestades segons 'Taste Atlas'
La revista gastronòmica Taste Atlas ha fet públic un llistat amb els 100 plats més odiats del món, entre els quals apareix una recepta tradicional del nostre país, les faves a la catalana. Aquest plat, un clàssic de la gastronomia catalana, ocupa el vuitè lloc amb només 2,1 estrelles sobre cinc. Espanya també ha colat diversos plats a la llista d'àpats que no agraden, començant per l'entrepà de sardines, en segon lloc, i les angules a la cassola, al quart. La llista, convertida ja en un clàssic, es basa en l’opinió de gairebé 600.000 persones d'arreu.
Per què no agraden les faves a la catalana? Evidentment, no podem saber quina experiència negativa van tenir els que les van tastar, on les van tastar, o com havien estat elaborades. Una de les maneres més habituals és coent les faves en brou amb una mica de botifarra negra. A part d'aquests ingredients clau, el plat també pot contenir cansalada, ceba, all, tomàquets, vi blanc, oli d'oliva i pebre vermell. Les faves a la catalana es preparen des de l'antiguitat, tot i que la majoria de receptes que coneixem es remunten a mitjans del segle XIX. Actualment, aquest guisat abundant es consumeix normalment durant l'època de la collita (des de febrer fins a finals de juny), i tradicionalment se serveix en un plat de terrissa. Tot un clàssic que sembla no haver captivat els paladars internacionals.
El 'top ten'
Aquests són els deu pitjors plats que apareixen al llistat sencer a la revista Taste Atlas:
- Blodplat (Finlàndia)
- Entrepà de sardines (Espanya)
- Calskrove (Suècia)
- Angules a la cassola (Espanya)
- Anguiles en gelatina (Regne Unit)
- Ramen burger (Estats Units)
- Chapalele (Xile)
- Faves a la catalana
- Thorramatur (Islàndia)
- Entranyes de peix (Tailàndia)
Com es cuinen les faves a la catalana?
Si no heu tastat mai les faves a la catalana o els voleu donar una oportunitat, sempre podeu seguir els passos de la cuinera Carme Ruscalleda, que ens proposa cuinar a casa un ofegat de faves i pèsols a la catalana amb una recepta que ella mateixa prepara a casa. D'aquesta manera, sabreu si esteu d'acord o no amb els companys de Taste Atlas.