Què pots fer aquesta setmana?

Comença l'Hotel Tapa Tour, el Celler del Nou Priorat estrena carta, i tres novetats gastronòmiques més

La 'Cartellera llaminera': descobreix què hi ha de nou per menjar al país

És impossible seguir el ritme de les noves propostes gastronòmiques, així que intentem posar-hi una mica d'ordre. Noves cartes, nous restaurants, nous menús i noves botigues que ens ajuden a gaudir més de la bona taula, sigui quan ens posem davant dels fogons o quan sortim a menjar a fora. En aquesta secció, que hem batejat amb el nom de Cartellera llaminera, us informem periòdicament de totes les novetats que es couen a casa nostra. Mai més ben dit!

1.
El Celler del Nou Priorat

Està situat al carrer de Vallespir de Barcelona

El Celler del Nou Priorat, situat al carrer de Vallespir de Barcelona, al barri de Sants, ha començat una nova etapa amb una carta basada en els productes de proximitat i ecològics. Els productors locals, que els porten ingredients com els ous de Calaf, la fruita de Lleida i la carn del Pallars, entre molts altres, són el motor amb què preparen diàriament una carta farcida de bones preparacions. Per començar, com no podria ser d'una altra manera, unes bones olives i anxoves; per continuar, uns ous de Calaf al plat o un bacallà amb panses, pinyons i dauets de poma de Lleida, i per continuar, una taula de formatges, tots artesans, que us presentaran amb tots els detalls, perquè el Josep Maria Sumalla, una de les ànimes d'El Celler del Nou Priorat, coneix tots els ets i uts dels elaboradors. Atenció al formatge El Miracle, elaborat per la formatgera Sílvia Soler. Amb aquesta qualitat de producte, un àpat a El Celler del Nou Priorat ronda els 30-40 €. Per als qui us agradi conèixer la història dels establiments, heu de saber que el restaurant havia estat antigament una botiga de queviures (en conserva els prestatges de fusta), i en els llibres antics d'història de Barcelona apareix fotografiat tal com havia estat al xamfrà del carrer Vallespir.

Cargando
No hay anuncios
2.
Pizzeria La Farina

Obre a Vilanova i la Geltrú

El pizzer de Sitges David Cordero ha obert a Vilanova i la Geltrú una nova La Farina. Animat per l'èxit de les pizzeries de Sitges i Sant Pere de Ribes, Cordero n'ha obert una nova delegació al carrer Sant Gervasi, una de les artèries més gastronòmiques de la capital del Garraf. A la carta, els amants de les pizzes amb massa mare de fermentació lenta hi trobaran creacions per a tots els gustos. N'hi ha dues que no hi falten, que són les dues primeres que va crear David Cordero quan es va iniciar en l'ofici: la Georgina i la David, que estan basades en les preferències d'ingredients d'ell mateix i de la seva parella. També hi trobareu la pizza més sibarita, la de caviar. I com que no només de pizzes s'alimenta la humanitat, a la carta hi trobareu altres propostes, com ara la focaccia amb foie o amb pernil ibèric. Atenció també a la coca de recapte amb sardines. I el millor de tot: tant el diàmetre de la pizza com les quantitats dels plats en general són generosos.

Cargando
No hay anuncios
3.
Comença l'Hotel Tapa Tour

Del 19 de maig a l'1 de juny

Menjar una tapa creativa dins del confort dels hotels de Barcelona per un preu molt ajustat. Aquest és el leitmotiv de l'Hotel Tapa Tour, que arriba amb èxit a la desena edició i sota el lema "10 anys amb la tapa per bandera". La proposta gastronòmica es completa amb una selecció de vins i caves amb denominació d’origen, cerveses —amb alcohol i sense— i licors prèmium per acompanyar cada tapa. Cada hotel oferirà fins a quatre opcions de maridatge: Tapa Fusió, amb caves de Guarda Superior D.O. Cava; Tapa Nacional, amb vins negres i rosats D.O. Ribera del Duero; Croqueta d'Autor, amb cervesa Estrella Damm o Free Damm, i Tapa Dolça, amb un St-Germain Spritz. L'objectiu és que cadascú, al seu ritme, descobreixi les creacions sense haver de fer reserva prèvia. O, qui ho prefereixi, pot recórrer les rutes oficials proposades per l'Hotel Tapa Tour, i publicades en un mapa explicatiu. Les sis rutes, dividides per àrees urbanes i pensades en la seva majoria per gaudir caminant, són aquestes: Ruta 1: Gallery Hotel, Majestic Hotel & Spa Barcelona, Claris Hotel & Spa, Renaissance Barcelona. Ruta 2: Cotton House Hotel, El Palace Barcelona, NH Collection Gran Hotel Calderón. Ruta 3: Hotel Espanya, Hotel Pulitzer, Antiga Casa Buenavista. Ruta 4: Serras Barcelona, Hotel Neri Relais & Châteaux, Grand Hotel Central, The Barcelona EDITION. Ruta 5: Grand Hyatt Barcelona, Torre Melina Gran Melià. Ruta 6: Paxton Barcelona, Hotel Barcelona Princess. Els preus de les tapes amb les begudes oscil·laran entre els8 i els 14 euros.

Cargando
No hay anuncios
4.
El restaurant Besta, referent en peix i marisc

Un quatre mans amb el cuiner Aitor López i bons plats

El restaurant Besta de Barcelona (Aribau, 106) està en plena forma, amb una carta en què excel·leix en peix i marisc. A més, també busca aliances amb cuiners de prestigi, com Aitor López, de Citrus del Tancat (una estrella Michelin), amb qui aquesta setmana s'han unit per portar a taula un 4 mans en què hi havia plats dels dos mars, el Mediterrani i l'Atlàntic. Un mestratge en què van brillar preparacions com els pèsols amb cocotxes, les favetes amb sepionets, el suquet de bou de mar amb mongeta i tomàquet o el déntol marinat amb musclo del delta de l'Ebre. Tot plegat va estar acompanyat d'escumosos, amb els caves Mestres, en què la sommelier va saber maridar cada una de les referències amb els plats. Malgrat que el 4 mans només va tenir una edició de matí i vespre en un únic dia, anar al Besta és sempre la millor excusa per tastar els plats més creatius amb producte exclusiu dels dos mars, i a un preu molt raonable. Preneu nota de la taula del xef, potser una de les més interessants de la restauració de Barcelona, una barra baixa en què podreu menjar i interactuar amb els cuiners, que us prepararan els plats davant vostre.

Cargando
No hay anuncios
5.
Tacos per embrutar-se les mans

Una novetat: La Mafia Mexicana

El menjar mexicà agrada –quasi– a tothom. És per això que val la pena ressaltar la nova obertura de La Mafia Mexicana, al carrer Urgell, 198. De la mà del cuiner Renato Guiomar es poden tastar tots els clàssics del menjar de carrer del país de Frida Kahlo i Diego Rivera: birria, tacos al pastor o chilaquiles. Trieu el must que més gràcia us faci i no tingueu pot d'embrutar-vos les mans. Aquesta gastronomia és precisament per a això, per gaudir-la sense vergonya. Com diu Guiomar, aquest tipus de menjar anivella tothom al país nord-americà, perquè coincideixen a les paradetes de carrer des de les classes populars fins a les adinerades. Així doncs, aquest nou restaurant, que substitueix La Güerita Mexicana, és una nova oportunitat per tenir un trosset del país a Barcelona.

Cargando
No hay anuncios

Més propostes de plans i activitats