Formació

La millor escola de cuiners i cambrers és a Manresa

L'Escola Joviat guanya amb el guardó del concurs organitzat per la Generalitat de Catalunya

2 min
Cuineres que van participar del XVII concurs joves cuiners i cambrers.

gironaDotze de les millors escoles de formació professional en cuina i sala es van trobar ahir a Girona per competir entre elles. L'Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Girona, que era la vigent campiona, va acollir els estudiants, que havien de fer un còctel –un negroni, el tradicional, i afegir-hi com a màxim tres ingredients–, un bacallà amb cigrons, triar un vi que maridés amb el plat i justificar per què, i rematar l'àpat amb un bisbalenc. Tot plegat havia de ser servit a taula en un màxim de mitja hora.

Els representants de cada escola eren quatre alumnes. Dos a la cuina, que estaven escrutats pels ulls experts del jurat tècnic, i dos al restaurant improvisat, que feien el servei davant d'una taula de tres comensals, que eren el jurat de sala. Per unanimitat el jurat va donar com a vencedora del XVII Concurs de Joves Cuiners i Cambrers l'Escola Joviat, de Manresa.

Un dia de nervis

L'ordre en què els centres de cicles formatius participaven en el concurs va ser establert per sorteig al començament de la jornada, en un acte d'obertura en què van ser esperonats pel cuiner gironí més universal: Joan Roca. El cuiner d'El Celler de Can Roca els va animar a seguir treballant i a gaudir de la professió més enllà dels reconeixements. Ara bé, els concursants-estudiants es van prendre molt seriosament el concurs, organitzat pel departament d'Educació i la revista Cuina, i la tensió, els nervis i les corredisses es percebien.

A banda del primer lloc de l'Escola Joviat, el segon va ser per al CETT, de Barcelona, i el tercer per a l'Institut Martí Dot, de Sant Feliu de Llobregat. Els accèssits van quedar repartits de la següent manera: la millor parella de cambreres per a l'escola amfitriona, l'Escola d'Hostaleria de Girona; el millor servei de vi per a l'Institut Olivar Gran, de Figueres; les millors postres per als cuiners de l'Institut de FP de Sant Cugat; la millor parella de cuiners per a l'ESHOB, i el millor còctel per als alumnes de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils.

stats