Successos

L'assaltant que va buidar 60.000 litres de vi valorats en 2,5 milions d'euros podria ser algú proper al celler

José Moro, propietari del celler Cepa 21 afirma que es tracta d'una persona que coneixia "perfectament els mecanismes"

ARA
2 min

Algú proper al celler. Aquesta és la conclusió a la qual ha arribat José Moro, propietari del celler Cepa 21, ubicat a Castrillo de Duero (Valladolid), arran de l'assalt que van patir fa uns dies i en el qual van ser buidats 60.000 litres de vi valorats en 2,5 milions d'euros. “Pels vídeos que tenim i que hem presentat a la Guàrdia Civil, sembla que és una persona que sap què fa, que sap per on va, que va amb determinació a obrir els dipòsits, que els sap obrir fins i tot a les fosques… I, aleshores, evidentment, creiem que per aquesta forma de moure's pot ser una persona que conegui el que està fent”, ha assegurat Moro. En aquest sentit, ha indicat que ha traslladat a la Guàrdia Civil tota la informació i són ells els que han d'investigar.

El succés va tenir lloc diumenge a la matinada, quan una persona va accedir a les instal·lacions i va buidar tres dipòsits en què maduraven 60.000 litres de vi de la gamma alta del celler. Les càmeres de seguretat van registrar com aquesta persona, encaputxada i sense identificar, entrava al celler i vessava el contingut de tres dipòsits de les marques Horcajo i Malabrigo, les vendes de les quals han crescut l'últim any un 15%. El propietari del celler, José Moro, que ha detallat que aquella nit va dormir a les instal·lacions, però no va sentir res, ha explicat que a les imatges es pot veure com aquesta persona entra per una porta que dona accés a la sala de màquines i allà comença, de manera molt ràpida, a buidar els tres dipòsits.

José Moro, propietari del celler Cepa 21.

Coneixedor del mecanisme

Segons Moro, l'assaltant coneix perfectament el mecanisme per poder obrir els dipòsits, cosa que no és gaire senzilla, i fins i tot n'obre dos més, però en aquest cas estan buits. Dels 60.000 litres de vi vessats, 20.000 corresponen a la marca d'Horcajo i representen tota la producció d'aquest any; els 40.000 restants són de Malabric i suposa un terç del volum total. Tot i que l'assegurança en cobreix una part, segons Moro “les pèrdues seran importants”.

Pel que fa als motius de l'assalt, Moro ha sostingut que l'únic que tenia era fer mal: “S'ha comès un autèntic sacrilegi vessant-ho com ho han fet, perquè podrien haver-lo robat, però crec que el que han fet ha estat menysprear el vi i una forma de vida, independentment del valor econòmic”.

stats