Festival gastronòmic

El FESTÍ FEST repeteix l’èxit de la primera edició

El festival gastronòmic impulsat per l’ARA i la Fira Àpat ven més de 5.000 entrades en la segona edició

ARA

BarcelonaLa segona edició del FESTÍ FEST, que ha tingut lloc aquest cap de setmana a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, ha venut més de 5.000 entrades, repetint l'èxit de l'any passat. El festival gastronòmic de proximitat de Barcelona, organitzat pel diari ARA i Fira Àpat, ha acollit públic jove i familiar que ha assistit a les xerrades i tallers i ha pogut tastar els vint plats únics elaborats per deu restaurants destacats de la ciutat.

El pòdium gastronòmic d'aquesta edició ha estat per al kebab de Bien Kebab, amb vedella de Girona amb tahini, pico de gallo, col envinagrada i salsa de iogurt; l’hamburguesa de vedella esqueixada de Salt del Colom a baixa temperatura, d'El Filete Ruso, i l’entrepà de botifarra de porc Duroc amb maionesa de codonyat del Berguedà, de Casa Pepi. Aquest últim plat s’ha acabat esgotant.

Cargando
No hay anuncios

Com era d’esperar, la beguda més cobdiciada ha estat l’Estrella Damm en una clara primera posició, amb més de 5.500 cerveses venudes. En segon lloc, els refrescos de fritz-kola, col·laborador del festival, amb els quals qui la consumia se li regalava una caricatura de la il·lustradora Giulia Sagramola. 

Un diumenge al FESTÍ FEST
Cargando
No hay anuncios

Tallers, tastos i xerrades

Un dels punts diferencials del FESTÍ FEST és la programació d’activitats culturals per complementar l’experiència gastronòmica. “No només som un festival gastronòmic, sinó també cultural, amb una proposta ben curada de tallers, tastos i xerrades”, assenyala Pablo Casals, director general de l'ARA. Tant en els tallers com en els tastos s’han exhaurit les places. En el cas del de ceràmica, a càrrec de Bakana, ha estat un èxit absolut, i fins i tot s'han hagut d'obrir noves places. El mateix ha passat amb el showcooking d’Es Im-perfect amb Julià Castelló, xef del restaurant Insolent Barcelona.

Cargando
No hay anuncios

Les propostes de contingut també han tingut un pes important en el festival: el Vips & Vins amb Laura Rosel i Maria Vallespí parlant sobre preferències vinícoles, enoturisme, o compartint amb qui es veurien l’últim vi –Rosel ho té clar, amb la Rosalía–; monòlegs de La Missjones i Àlex Vila, i les xerrades de nutrició amb Fundació Alícia i CoDiNuCat, parlant de com menjar per dormir bé i del dejuni intermitent i la no evidència científica, respectivament. El festival també ha acollit el pòdcast de l'ARA I això és notícia?, en què els periodistes Alejandra Palés i Joan Callarissa han parlat de famosos i gastronomia. La cirereta del pastís l’ha posat Sidonie, amb una entrevista en directe i amb una actuació d’alguns temes del seu primer i nou àlbum en català.

Tot plegat ha estat amenitzat amb una selecció musical amb sessions de DJ, com HAL 9000, Indiecool DJ o Zofia Condisco, que han cobert les hores del festival, des del vermut fins a la festa final, amb la qual la pista de ball ha vibrat especialment.

Cargando
No hay anuncios

Artesans de proximitat

Un total de setze parades han omplert el mercat de gastronomia i artesania del FESTÍ FEST amb productes que han anat des dels formatges catalans més premiats al món, Formatges Betara, fins a la innovació xocolatera de Chez Rita, als kimchi de Sants Ferments, fins als xilis frescos de Quins Pebrots! El balanç dels mercaders ha estat molt positiu. Alguns fins i tot han exhaurit existències el primer dia i han hagut de reposar producte per cobrir la demanda del diumenge.

Cargando
No hay anuncios

“L’any passat va ser una primera edició i no sabíem ben bé quina rebuda tindria. Aquest any consolidem el projecte. Molta gent ha repetit i tenim molts assistents nous. Amb una proposta de gastronomia de proximitat, amb una oferta de productors exclusiva del territori català ”, conclou Josep Garcia, director de Fira Àpat, que confirma que el 2026 hi haurà una nova edició del FESTÍ FEST.