Crema de civada amb remolatxa, anet i festucs

T.gilbert / A.om / J.castellano
08/05/2016
1 min

BarcelonaTeresa Carles és el nom de la cuinera pionera a Catalunya en restaurants vegetarians. El Flax&Kale és un dels últims restaurants que ha obert amb una proposta flexible, perquè incorpora el peix blau i l’oferta de vegetals de mil i un tipus, sempre cuinats amb elaboracions saboroses i innovadores.

Ingredients per a 4 persones

1 ceba

1/2 porro

3 pastanagues

500 g de remolatxa fresca

100 g de flocs de civada

1,5 l de caldo vegetal o bé aigua mineral

50 g de miso blanc

Sal

Anet

Festucs

50 ml d’oli d’oliva verge extra

Talleu la ceba, els porros, les pastanagues i la remolatxa.

Escalfeu la ceba en una paella amb un raig d’oli verge extra. Quan estigui una mica daurada, afegiu-hi la resta de verdures (porros, pastanagues i remolatxa). Incorporeu-hi també el caldo vegetal (o, si no en teniu, aigua mineral), sal i pebre.

Després de bullir-ho uns 15 minuts, aboqueu-hi els flocs de civada. Deixeu-ho coure tot junt cinc minuts més. Tot seguit, abaixeu el foc fins que deixi de bullir i poseu-hi el miso. És molt important que el miso no bulli, ja que perdria les propietats. Al cap de tres minuts, retireu-ho del foc.

Tritureu-ho tot. I un cop triturat, poseu-hi l’anet que haureu tallat finament. Remeneu-ho amb una cullera perquè l’anet s’integri bé a la crema.

Aboqueu la crema en bols. Acabeu-ho de decorar amb una branca d’anet fresc i festucs, que haureu trossejat finament amb el ganivet. L’últim toc serà un rajolí d’oli d’oliva.

La civada és un dels cereals més complets, i, amb la remolatxa, l’anet i els festucs, fa que la crema sigui una recepta depurativa i nutritiva de primer ordre.

Bon profit!

stats