Pere Carrió i el seu Gat Blau
Cuiner convençut de la seva filosofia vital, que aplica a cadascuna de les seves receptes. Productes de proximitat, ecològics i ‘slow food’ és el trident màgic, present a tots els plats.
En Pere Carrió realça les receptes tradicionals catalanes amb bases vegetals, bàsiques per a l’alimentació saludable. I amb coccions lleugeres: al vapor, al forn i bullides.
(Restaurant Gat Blau, al carrer Comte Borrell, 122 de Barcelona)
Ingredients per a 4 persones
1 api-rave
1 kg de carxofes
2 cebes
Sal
Pebre
Oli d’oliva extra verge
Talleu les carxofes. Poseu-ne unes quantes en un bol amb aigua i julivert, i la resta, reserveu-les per bullir.
Talleu i peleu l’api-rave i les dues cebes.
Poseu un raig d’oli d’oliva en una cassola i bulliu-hi primer l’api-rave i les cebes. Al cap de poc, incorporeu-hi les carxofes. Ha de quedar tot cuit.
Tritureu-ho tot un cop bullit.
Ara és el moment de recuperar les carxofes del bol amb aigua i julivert.
Poseu-les en un plat fondo i al voltant, la crema de verdures.
Amaniu-ho amb una raig final d’oli d’oliva i pebre.
Bon profit.