Mengem 19/08/2016

Com fer una conserva de tomàquet

T. Gilbert / A.om / J.castellano / A.fernàndez

El cuiner Sergi de Meià aposta per la cuina de proximitat i adora els proveïdors que estimen el producte que elaboren. La seva cuina, catalana i d'autor, és una carta d'amor als aliments de Km0.

Ingredients:

12 tomàquets de qualsevol varietat que estigui madura per a un pot d’un quilo (la varietat preferible: la pera) .

Preparació:

1. Traieu el peduncle dels tomàquets nets. Quan acabeu, torneu a agafar-los un per un i practiqueu una incisió a la punta del tomàquet, perquè així serà més fàcil de pelar-los un cop estiguin escaldats.

2. Fiqueu els tomàquets dins d’una olla que bulli. Els tomàquets s’hi han d’escaldar, per tant tan sols vint segons seran necessaris. Quan estiguin escaldats, traieu-los de l’olla i fiqueu-los dins d’un bol amb aigua i gel perquè es refredin.

3. Un cop freds, ja els podeu començar a pelar. Feu-ho a partir de la creu que hi havíeu practicat. Serà més fàcil de pelar-los.

4. Un cop pelats, fiqueu-los dins d’un pot de vidre que haureu esterilitzat prèviament (és a dir, bullit amb aigua durant 5 minuts).Tanqueu el pot amb la tapa. I després fiqueu el pot dins d’una olla amb aigua freda. Quan arrenqui el bull, al cap dels vint minuts ja es podrà retirar.

5. Tingueu-lo de cap per avall fins que el pot es refredi. Un cop fred, ja el podreu guardar al rebost durant un any ben bé.

Bon profit!

stats