La teva 'foodie' de capçalera
Mengem 22/11/2022

Chinese Tofu Magician: begudes noves i fascinants

Fetes amb base de llet de soja o te, són una delícia de Hunan que podeu trobar a Barcelona

3 min
Diverses propostes del Chinese Tofu Magician.

Un dia passejava per l'Eixample i vaig topar amb un cartell que promocionava una beguda que no sabia què era. A la imatge hi sortia un got alt, amb espuma blanca, una mena d'escuradents travessat a sobre amb tres esferes blanquinoses, i tot plegat enfarinat amb una pols marró. Evidentment, hi vaig entrar (per tastar-ho i per buscar respostes).

Anem a pams. El lloc es diu Chinese Tofu Magician i provenen de la província xinesa de Hunan. És a Consell de Cent entre el carrer Girona i el carrer Bruc. Hi trobareu sempre molt jovent, d'origen xinès majoritàriament. Hi fan begudes de pam i són aptes per a intolerants a la lactosa i la majoria per a vegans. Pràcticament tot el que fan es pot demanar fred o calent i es pot escollir com vols que sigui de dolç.

La beguda que em va cridar l'atenció a mi era feta de te negre i llet de soja. A la base hi havia una gelatina de te, i a sobre –les tres boletes que us comentava– eren de dango, que és dolç similar la mochi, fet d'arròs glutinós i que s'acostuma a servir amb te. La pols marró que arrebossava el dango és soja. La idea és que hi suquis les boletes, te les mengis i després vagis bevent el te, a través de la palleta, que és ben gruixuda. Al Chinese Tofu Magician fan la seva pròpia llet de soja fresca, i sol ser la base de moltes de les begudes que ofereixen. La que us he explicat és la joia de corona, però tenen una carta molt extensa. Com les versions d'aquest mateix amb te d'oolong de préssec o matcha, o bé arrebossar el dango amb sèsam negre.

Com us deia, l'oferta és molt àmplia, així que anem desgranant altres opcions. Moltes porten les famoses perles del bubble tea, que solen estar fetes de gelatina o tapioca. Hi ha smoothies com el de préssec i gessamí, el de fruites tropicals, el de raïm o d'alvocat (curiós, oi?). També fan batuts, com el de cogombre, el d'azuki (que és aquella mongeta vermellosa dolça) o el de coco. Tenen els seus propis Yakult casolans, que vindria a ser una mena de iogurt per beure probiòtic molt popular a l'Àsia. En fan de diversos gustos: em va cridar l'atenció el de litxi. Si preferiu el cafè, n'hi ha algunes versions amb fruita o tapioca. De fet, no paren d'innovar, i hi ha sempre begudes en edició limitada en funció de la temporada.

Les begudes les preparen al moment. Hi ha un taulell llarg on encarregues el que vols i un cop preparat t'avisen amb una d'aquelles andròmines que fan llum i vibren. No us preocupeu si no teniu ni idea de què demanar, de fet és el més habitual per al públic local. Les persones que atenen tenen moltíssima paciència i els agrada explicar què és cada ingredient i com s'ha de menjar. Segur que trobareu alguna beguda al vostre gust. Tenen taules a dins i també unes quantes a fora. Si a més voleu menjar alguna cosa, hi ha poca cosa però ben curiosa: pastís de soja, púding de tofu sol, amb fruita o amb porc filat. Ho heu llegit bé, és carn de porc deshidratada que té una textura semblant a la del cotó.

Aquest lloc està recomanat per a persones que els agrada provar coses noves i per a aquells que tingueu fills al·lucinats amb tot el que ve de l'Àsia. Tingueu present que aquestes begudes atipen molt.

Declaració d'intencions

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats