Cap d'Any per a rics i per a no tan rics: on i què sopo a Barcelona durant la nit de les campanades

Opcions i idees per a totes les butxaques en la nit de la disbauxa i el cotilló

5 min
El sopar de Cap D'Any del W Barcelona.

BarcelonaEl Cap d'Any és una data assenyalada en què algunes persones quan arriben les campanades ja són al llit i d'altres no deixen la farra fins que sona la Marxa Radetzky. Com que cadascú baixa les escales de casa seva com vol, us oferim un grapat d'idees gastronòmiques de coses que es poden fer, des d'opcions low cost fins a propostes per a qui se'ls vol gastar perquè només es viu un cop. Comencem per les opcions que requereixen més pressupost i anem baixant a les més econòmiques:

Anem d'hotel

Potser voleu rebre el 2024 com si fóssiu Carlos Cuevas i Clara Lago al capítol de Cites Barcelona en què passen la nit de Cap d'Any junts a l'Hotel W Barcelona. Això és perfectament possible perquè l'hotel prepara aquesta nit com un gran esdeveniment. La proposta és completa perquè tot plegat gira al voltant d'un concepte, el d'aquest any serà el mar Mediterrani i el fons marí. Amb aquest fil, han creat un menú i un espectacle en directe que acabarà amb les 12 campanades i amb focs artificials sobre el mar. Fa setmanes que el personal de cuina de l'hotel treballa en els plats que se serviran, com ara el ventall de marisc, gambot, vieira i llagosta amb emulsió de corall i poma osmotitzada amb vermut i gel de marialluïsa o bé el llom de turbot amb mosaic de calçot i algues, salsa de xampany i caviar. El menú, que també pot ser vegetarià, començarà amb un còctel a peu dret i acabarà amb neules, torrons i, esclar, raïm. Després, la festa continuarà amb barra lliure fins a les 2 del matí. A partir d'aquí, segurament el millor pla és agafar el pack amb habitació i poder-se llevar al matí veient el mar des del llit mentre us poseu nous horitzons per a l'any que comença. El menú té un cost de 500 euros i el preu amb habitació i esmorzar inclòs des de 1.250 euros per habitació.

Ventall de marisc, gambot, vieira, llagosta, emulsió de corall, poma osmotitzada amb vermut i gel de marialluïsa del W Barcelona.

L'icònic W Barcelona no és l'únic hotel que ofereix farra per Cap d'Any. Un altre exemple és la proposta del The Barcelona Edition. Fan tres sopars. El tradicional al restaurant Veraz, que es conforma de cinc plats, com el filet de vedella reposat acompanyat de milfulls de patata i tòfona amb salsa de vi negre. Mentrestant, sonarà música en directe. L'experiència val 220 euros per persona. Si es vol un altre tipus de sopar, hi ha un altre menú a l'espai del Cabaret, el club nocturn amagat de l'hotel. Més informal, però pel mateix preu de 220 euros. Hi haurà plats com el tataki de tonyina del Mediterrani i caviar amb alvocat i wasabi. El tercer sopar serà al terrat de dalt, un menú amb 8 aperitius d'inspiració asiàtica per 160 euros. En tots tres casos s'acaba la farra al Cabaret, on hi haurà molta festa i molta purpurina.

Que cuini un altre, anem de restaurant

Hi ha restaurants que també posen els fogons a disposició de la clientela que no vulgui cuinar la nit de Cap d'Any. Un d'ells és el Casa Xica, ubicat al Poble-sec. Cada any aquest petit-gran restaurant ofereix bona teca i bon beure en un menú tancat que consta de cinc plats, com la laksa de marisc i dumpling d'escamarlà o l'ensaïmada de garrinet cruixent estil Hong Kong. Evidentment que hi ha postres, cava, raïm i musiqueta. Val 90 euros per persona. Després es pot anar al Poble Espanyol, on la tradicional festa continuarà fins a les 6 del matí. Això sí, és recomanable tenir l'entrada comprada prèviament.

Una altra opció és anar al Pepa Tomate (de Sant Antoni o de Gràcia). Allà ofereixen un menú degustació que inclou delícies com el brioix asiàtic de cansalada ibèrica a baixa temperatura amb maionesa de miso i adobats o bé les gyozes de verduretes glacejades amb salsa sweet chili. No hi faltaran els torrons, la copa de cava i el cotilló per donar la benvinguda a l'any. El menú val 65 euros per persona.

Les gyozes del Pepa Tomate.

Una tercera opció és en un restaurant que abans era una ferreteria, una de les més importants de Barcelona fundada el 1911. Es tracta de Casa Ràfols, a la ronda Sant Pere. El sopar inclou també la festa i ball posteriors al seu speakeasy, ubicat al soterrani i que va ser refugi de persones perseguides durant la Guerra Civil. Al menú, que té un preu de 130 euros per persona, hi ha plats com les navalles gratinades amb kimchi i kale cruixent o el melós de vaca, parmentier de moniato i tòfona negra en niu de kataïfi.

L'espai de Casa Ràfols.

Com a casa, enlloc

Si no ve de gust sortir (o no es poden assumir els preus d'aquesta nit), sempre es pot fer festa a casa. Fins i tot comprar algunes menges que vesteixen, com és el cas del kit gurmet que ha preparat Arrom, especialistes en tonyina d'alta qualitat i altres delícies del mar. Aquests lots es compren online i us els entregaran a casa. Per posar un exemple, en tenen un que inclou una peça de llom de tonyina bluefin ja neta, que pots menjar cru o fet a la planxa o a la graella; una ampolla de cava Ebisu, perfecte per maridar amb peixos com la tonyina o el salmó, i una caixa de 12 ostres Poget. Té un preu de 77,30 euros, però n'hi ha d'altres de més econòmics.

Una altra solució que fa festa és comprar canapès salats i petits entrepans a una pastisseria de confiança. Un clàssic de Barcelona és la pastisseria Mauri, ubicada a la rambla de Catalunya. Aquelles safates amb un paper amb sanefa i els canapès embolcallats un a un ja et posen en mood de celebració.

Els formatges també et transporten a un ambient festiu. Es pot fer una fondue o una raclette, que et permet atipar-te de patata bullida mentre et sents un marquès. Per a la raclette es poden comprar diversos tipus de formatge, com el de mostassa, el fumat o el de pebre. Els podeu trobar a la Fromagerie Can Luc, al barri de Gràcia. I si no teniu els aparells i no voleu comprar-los, us els lloguen.

Pel que fa a la beguda, si visiteu botigues de vins especialitzats, trobareu personal molt preparat que us pot fer un maridatge boníssim i a un preu molt més raonable del que podeu imaginar. Hi ha vins i caves a preus molt econòmics i que són de qualitat; és qüestió que us deixeu assessorar en aquest tipus de botigues i no caigueu en la temptació d'agafar-los al lineal del supermercat. Un exemple de botiga que assessora com els àngels i que té vins diferents és Viconvino, a l'Eixample de Barcelona.

Finalment, el que fa molta patxoca són els dolços, així que podeu posar tota la càrrega festiva en les postres. Per exemple, amb una bona capsa de bombons, que sempre et fan sentir un privilegiat i semblen una capsa de joies. De bomboneries bones n'hi ha diverses; una de molt recomanable és la Bomboneria Pons, que ja són la tercera generació endolcint la vida des del barri de Sants o la botiga de les Corts.

La capsa de bombons de la Bomboneria Pons.
stats