Barcelona acollirà la gala d'entrega d'Estrelles Michelin d'aquest any
La capital catalana és la que concentra un nombre més gran d'estrelles de l'Estat
BarcelonaEl 28 de novembre del 2023 Barcelona serà l'epicentre estrellat de la Guia Michelin perquè acollirà la cerimònia d'anunci de les cobejades estrelles per a la guia del 2024. La ciutat ha estat escollida per rebre un dels esdeveniments de més impacte i projecció de la restauració i la gastronomia després d’haver presentat candidatura i d’haver mantingut converses amb els responsables de la guia. Tal com han explicat els organitzadors, Barcelona ha estat escollida pel seu respecte per la tradició en una cuina cosmopolita i de fusió que excel·leix per la creativitat i la innovació constants. Una cuina amb identitat pròpia, elaborada amb productes locals i que es veu influïda per persones d’arreu del món. Igualment, han destacat la campanya “La revolució gastronòmica continua a Barcelona”, que pretén visibilitzar la ciutat com a font de talent gastronòmic i epicentre de la tradició i de la riquesa gastronòmica de Catalunya.
La ciutat amb més estrelles
Barcelona agafa el relleu de Castella-la Manxa i es convertirà en l'epicentre culinari estatal i internacional al Centre de Convencions Internacional de Barcelona, tot i que hi haurà altres espais de la ciutat que seran utilitzats per a la resta de cites abans de la cerimònia, com la presentació dels xefs que cuinaran el sopar de la gala, capitanejats per Jordi Cruz, els germans Torres i Paolo Casagrande. Barcelona és la ciutat que compta amb més estrelles, 25, i amb 70 restaurants que apareixen amb diferents distincions a l'edició de la guia d'Espanya i Portugal del 2023: en concret, hi ha 3 restaurants amb tres estrelles, 5 amb dues estrelles, 16 amb una estrella, 1 amb estrella verda, 8 amb distinció Bib Gourmand i 38 restaurants recomanats.
Novetats i xifres
Per primera vegada, la selecció de restaurants reconeguts per Espanya i Portugal es farà en dues gales diferenciades. La portuguesa tindrà lloc el primer trimestre del 2024 i encara no s'ha confirmat on serà.
Acollir la gala de les estrelles Michelin és una acció més de Turisme de Barcelona per difondre la cuina catalana adreçant-se a un perfil d'un visitant de qualitat que li interessa el turisme gastronòmic. Una estratègia centrada a convertir la capital catalana en referent, dinamitzar l'economia i posar el focus en una generació de nous cuiners amb projectes propis. La gastronomia és un dels elements clau del turisme urbà, juntament amb les compres i les activitats culturals. El turisme destina un 50% de la despesa en gastronomia i més d'un 90% dels visitants van a restaurants per tastar cuina local. El turista gastronòmic gasta un 24% més que els altres. Destaca especialment el visitant dels Estats Units, en què aquesta xifra puja al 30% respecte al turista no gastronòmic. Tanmateix, els europeus són els més interessats en la restauració i encapçalant el rànquing hi ha França i Bèlgica.