MANDUCA
T.GILBERT / A.OM / J.CASTELLANO

Pasta de full amb fruita

El Monvínic és un restaurant que aposta pels aliments de km 0 i ecològics, i és una referència al país pel seu celler, amb més de 3.000 vins de tot el món. El cuiner Guillem Oliva, el cap de cuina Hèctor Barbero i el pastisser Jordi Castro broden una cuina de temporada que els sommeliers mariden amb els millors vins.

Ingredients per a 4 persones:

1 làmina de pasta de full

1 l de llet sencera
200 g de sucre
3 rovells d'ou
90 g de maizena
1 beina de vainilla
Sucre de llustre
Fruita de temporada
 
Estireu la pasta de full, talleu-ne un tros i tombeu-la perquè, un cop al forn, pugi més. Poseu-hi també una mica de sucre llustre perquè quedi brillant. Preescalfeu el forn a 200 ºC i coeu la pasta durant 15 minuts.
 
Per fer la crema, infusioneu la llet amb la vainilla. Per altra banda, barregeu en un bol els rovells, el sucre i la maizena. Feu la crema barrejant la mescla i la llet i porteu-ho al foc. Un cop cuita, deixeu-la refredar.


Damunt del tros que heu tallat abans poseu-hi la crema amb l'ajut d'una mànega de pastisseria. Si no teniu mànega podeu fer servir una bossa de plàstic i tallar la punta d'una cantonada, que també servirà.
 
Damunt de la crema poseu-hi la fruita de temporada que us agradi, tallada a bocinets petits. Com més variada sigui la fruita i de més colors, millor.

Bon profit!