Gastronomia
Vins i caves 15/12/2022

Regala menjar, regala plaer

A vegades el delit suposadament efímer del menjar perdura més que els regals físics, que sovint acaben amagats en un armari

4 min
Trio d'embotits ibèrics de la casa Iberic Box

BarcelonaCada cop són més les persones que no volen regals que ocupin lloc o que només contribueixin a devorar els recursos cada cop més escassos del planeta. Per evitar-ho, una gran idea és regalar menjar. Menjar fet en condicions dignes, en llocs propers i, sobretot, que ens aporti un plaer que regularment no podem permetre'ns. Avui en dia està de moda regalar experiències, i una de les millors experiències que es poden regalar és el plaer gastronòmic.

Oli d'oliva arbequina de Fontclara.

Regalar un oli d'oliva que millori totes les nostres receptes és una gran idea. Els de Fontclara, finca ubicada al poble gironí homònim, tenen premis com el tercer millor oli d'arbequina de Catalunya del 2022 o la medalla d'or 2022, obtinguda a Dubai pel seu oli d'oliva verge extra d'arbequina. La seva varietat argudell també compta amb diversos reconeixements. Són tots ecològics.

Ampolla màgnum d'olis Bargalló.

L'empresa de Castellví de Rosanes Olis Bargalló envasa els seus millors olis en una elegant ampolla d'un litre i mig. Es tracta de la seva ampolla màgnum, pensada per regalar, igual que el seu estoig de dues ampolles petites. Arbequina i piqual són les seves varietats més reconegudes. L'empresa, fundada el 1850, assegura que la collita 2022-2023 serà "més reduïda però de més qualitat".

Vinagre balsàmic del celler Agustí Torello Mata

Igual que un bon oli, un bon vinagre multiplica el nostre èxit culinari i la imatge d'una bona taula parada. Els celleristes Agustí Torelló Mata, reconeguts per caves tan distingits com el Kripta, posen a disposició dels clients dos vinagres de cava. Un és sec i l'altre balsàmic.

Marimar Estate, un pinot noir de Torres.

Marimar Estate La Masia Pinot Noir 2018 és el primer vi negre que va elaborar Marimar Torres a Califòrnia el 1992. Enguany, ha estat escollit com un dels 12 millors vins del Global Pinot Noir Masters 2022. El jurat que ha premiat aquest vi californià creat per una catalana a Russian River Valley el defineix com “madur, però gens pesat”.

El vi Venus Blanc del celler Venus la Universal de la D.O. Montsant.

Des que els icònics noms de la D.O. Priorat Sara Pérez i René Barbier van unir forces en el celler de Montsant Venus La Universal el temps corre a favor seu i dels seus vins. El Venus Blanc és un monovarietal 100% cartoixà de producció molt limitada amb el qual persegueixen "un objectiu molt ambiciós: fer un gran vi blanc mediterrani i de guarda".

Bellevoye Prune

Bellevoye està considerat el primer i únic whisky 100% triple malta francès. El Prune, a més, es caracteritza per passar els tres últims mesos d'envelliment en antigues botes de licor de prunes. Aquesta subtil combinació aporta a la barreja una intensitat de fruita que, no obstant, resulta refrescant.

Trio d'embotits ibèrics de la casa Iberic Box.

L'empresa Ibericbox s'encarrega de portar fins a casa dels seus clients pernils, espatlles i embotits ibèrics. Els primers poden ser sencers o tallats i envasats al buit igual que fan amb els embotits. Hi ha una gran varietat de qualitats i procedències i els formats són molt pràctics. El pack de la imatge és un trio d'embotits que inclou llom, salsitxó i xoriço.

Un dels lots d'Enrique Tomás.

L'empresa catalana especialitzada en pernils Enrique Tomás té una enorme varietat de paquets de pernil, embotits, vins, formatges i tota mena de productes gourmet a la seva web. Trobar la combinació perfecta per a la persona destinatària del regal resulta molt fàcil.

Un dels pernils de l'empresa de Guijuelo (Salamanca) Julián Martín.

Una altra opció en qüestió de pernils ibèrics i d'embotits és anar-los a buscar al bressol. El poble de Guijuelo, a Salamanca, és un dels llocs emblemàtics i Julián Martín una empresa amb gairebé 90 anys d'història que proveeix de pernils i espatlles de porc ibèric d'aglà sencers, desossats, per parts o laminats perquè tothom pugui trobar una peça al seu abast.

Una de les quiches de The Pan's Club

The Pan's Club ha sorgit com una empresa que porta a casa quiches de tota mena, d'alta qualitat i amb una flaire molt casolana. Tenen el premi a la millor quiche del món per l'associació francesa d'aquesta recepta. Actualment, reparteixen a Barcelona i rodalia. La seva vintena de receptes va des de les més tradicionals fins a les més innovadores.

El Troncottone de David Gil, una delícia encantadora.

Les creatives postres del trencador pastisser català David Gil volen molt amunt aquest Nadal. Una de les seves creacions es diu Troncottone i converteix el tió en un panettone de xocolata, avellana i torró de gianduja. A banda d'aquestes postres nadalenques que estaran disponibles a la pastisseria L'Atelier, n'hi haurà d'altres en forma de galet, d'espelma o de ninot de neu.

stats