Idees per menjar més llegums

Les proteïnes vegetals o les proteïnes verdes són beneficioses per a l'organisme: són riques en fibra, fàcils de digerir i aporten vitamines i minerals. Però com es cuinen? Us expliquem idees de plats.

El llibre "Proteínas vegetales", de Fern Green, publicat per Lunwerb (2016) ens en proposa receptes atractives per introduir-les als menús diaris:

Tabulé de cigrons

Per a 4 persones

Cargando
No hay anuncios

Preparació: 1 hora, més una nit anterior en remull

185 g de cigrons

Cargando
No hay anuncios

1 culleradeta de bicarbonat sòdic

150 g de pèsols

Cargando
No hay anuncios

Fulles de menta

Anet fresc

Cargando
No hay anuncios

Fulles de julivert

Pell de llimona confitada

Cargando
No hay anuncios

50 g de iogurt natural

1 culleradeta sopera d'oli d'oliva verge extra

Cargando
No hay anuncios

1 culleradeta de suc de llimona

1 culleradeta de xarop d'auró

Cargando
No hay anuncios

Sal

2 culleradetes de fulles de menta, anet i julivert picats per decorar

Cargando
No hay anuncios

Deixeu en remull els cigrons durant una nit. Escorreu-los. Poseu el bicarbonat sòdic en una cassola junt amb aigua. Porteu-ho a ebullició i manteniu la bullició durant 40 minuts.

Passats 40 minuts, refresqueu-los amb aigua freda.

Bateu amb una batedora, durant 1 minut, les herbes, la pell de llimona contifada, el iogurt, l'oli, el suc de llimona, el xarop d'auró i la sal.

Barregeu-hi els cigrons i els pèsols. Amaniu-ho. Decoreu-ho amb les herbes picades.