5 raons per tenir sempre verdures al rebost (o a la nevera)

A banda de l'indispensable argument nutricional, permeten mil i una receptes

Trinitat Gilbert Martínez

1.

Nutricionalment no hi ha cap aliment millor per a l'organisme. Les verdures aporten fibra, cosa que ajuda el trànsit intestinal, i a més aporten una quantitat de vitamines i minerals justa i adequada per a l'organisme. Només com a exemple, pensem en la quantitat d'àcid fòlic de les verdures de fulla verda (com l'enciam), que és la vitamina que ajuda a crear els glòbuls vermells.

Cargando
No hay anuncios

2.

Permeten totes les coccions hagudes i per haver. Per tenir-les sempre a punt per menjar, es poden escaldar. Quan les verdures fresques arriben a casa, el consell és escaldar-les, és a dir, submergir-les en una olla amb aigua abundant i deixar-les-hi bullir uns minuts, com a molt tres. Després caldrà posar-les en aigua freda i, en acabat, desar-les a la nevera. Com que les verdures estaran sempre semipreparades, però també fresques i cruixents, podrem acabar-les en pocs minuts amb qualsevol altra tècnica culinària.

Cargando
No hay anuncios

3.

Entre moltes més tècniques, hi ha el saltejat, en una paella o un wok amb un fil d'oli d'oliva, sal i pebre. Al vapor, només uns minuts si es volen menjar cruixents. O bé bullides. A l'hora de bullir-les, és important controlar el temps, que no sigui excessiu, i encara menys si ja estan escaldades. I també cal fixar-se que la quantitat d'aigua cobreixi arran les verdures.

Cargando
No hay anuncios

4.

El fermentat permet menjar verdures en qualsevol moment. Els primers dies caldrà invertir-hi temps, però a partir de llavors ja estaran sempre a punt. El cuiner Jordi Artal, del restaurant Cinc Sentits de Barcelona, recomana practicar aquesta tècnica amb les pastanagues, per exemple. Fa falta un quilo de pastanagues per 30 grams de sal i un pot de vidre gros. Durant 9 dies seguits caldrà anar remenant el pot de pastanagues amb sal. Per comprovar que la verdura està ben fermentada, cal tastar-la. Si el gust encara és salat vol dir que encara no ha quedat ben fermentada.

Cargando
No hay anuncios

5.

En amanida són una delícia en qualsevol època de l'any. Una idea per fer-les creatives és superposant pisos com si fos una lasanya, tal com explica la cuinera Ariadna Julián, del restaurant Monvínic. Per exemple, a la base hi podem posar patates tallades a rodanxes gruixudes, que passarem per la paella perquè es coguin amb un brou de verdures. Als pisos següents, les verdures de temporada que tinguem a mà, cuites com es vulgui. I al final, una salsa vegetal que prepararem reduint caldo vegetal en una paella, on haurà perdut l'aigua i haurà agafat consistència i gust.

Cargando
No hay anuncios

Per a més informació

Cargando
No hay anuncios