Toc al mar: la barana més cobejada de Begur

De vegades entres en un restaurant i et donen diverses opcions de taula. Pots seure en aquesta d'aquí o en aquella d'allà... En el cas de l'establiment d'avui, Toc al mar, a la platja d'Aiguablava de Begur, on seure és gairebé una qüestió d'estat. El cas és que tenen diversos menjadors i majoritàriament tothom vol estar com més a prop de l'aigua millor. Però el que no ens ha de despistar és que aquí, esclar que és important on seure, però també és important el que es menja, i a Toc al mar tenen un producte fresquíssim.

Cargando
No hay anuncios

És dels llocs en què et mostren una safata de peix que fa molt de goig i el que tenen aquell dia. És un bon restaurant per menjar un bon peix a la brasa o al forn. Estigueu alerta, això sí, amb els preus, que solen anar al quilo. Veureu que la carta és 100% de cuina mediterrània i disposen dels plats que en aquell moment us demana el cos. Si quan hi arribeu us diuen que el pàrquing està ple, digueu que teniu una reserva a Toc al mar, que us deixaran passar. De fet, és imprescindible anar-hi amb reserva, perquè aquests dies no hi cap ni una agulla.

I si m'ho permeteu, un últim consell: el mar sempre hi és. I aquest restaurant, com molts de la Costa Brava, estan oberts molts mesos més que no pas durant l'atapeït mes d'agost. Cadascú fa el que pot i va als llocs quan la vida l'hi permet, però si realment voleu gaudir del privilegi de dinar en aquests indrets, jo hi aniria qualsevol altre mes de l'any, a partir de mitjans de setembre.