Ni un dia a casa

El restaurant que està conquerint paladars a Sant Pere de Ribes

Caburé és el somni fet realitat de Maribel Adán, on serveix cuina mediterrània i de proximitat

Caburé

  • Adreça: Carrer del Racó, 6. Sant Pere de Ribes
  • Carta: Cuina d’aquí amb tocs orientals
  • Obligat: Timbal de peus de porc desossats amb botifarra negra, mongetes de Santa Pau i bolets
  • Vi: Carta curta però ben trobada
  • Servei: Eficient i ràpid
  • Local: Estil mediterrani
  • Preu pagat per persona: 35 € 

Situat en un racó privilegiat i recòndit de Sant Pere de Ribes, el Caburé és molt més que un restaurant, és el somni fet realitat de la Maribel Adán. D'ençà que va obrir les portes el gener del 2017, aquest petit amagatall ha sabut captar l’atenció per la seva cuina senzilla, mediterrània i amb productes de temporada. Amb aquests ingredients s’ha convertit en un restaurant referent de la zona, on la clientela va des del primer dia amb la confiança que sempre seran benvinguts i satisfets. “Hi ha els que mai fallen, sempre venen i sempre surten amb un somriure”, diu orgullosa la Maribel. Abans de convertir el seu somni en realitat, ella era comercial, però a les hores lliures dedicava temps a la seva veritable passió: la cuina. “Em fascinava, no parava de cuinar i somiava tenir el meu propi local”, confessa. L'oportunitat va arribar fa vuit anys, quan va decidir deixar-ho tot per obrir el Caburé. "No ho vaig dubtar. Va ser un salt de fe, però sabia que era el que volia fer. No ha estat fàcil, però ho he aconseguit", afegeix amb un somriure ple de determinació.

Cargando
No hay anuncios

El restaurant es troba en una antiga Masia, construïda pels volts de l'any 1800, que en els seus orígens va ser un estable per a animals. La decoració i la distribució del local són una declaració d'intencions: evoquen l'estil mediterrani amb parets blanques que creen un ambient càlid i acollidor, perfecte per desconnectar i gaudir d'un bon àpat en bona companyia. Cada racó reflecteix l'esforç i la passió de la Maribel per crear un espai on els clients es puguin sentir com a casa.

La Maribel té molt clara quina és la fórmula gastronòmica del seu èxit: oferir un menú setmanal per 19 €, amb sis primers i sis segons, i una carta curta però variada els caps de setmana, amb plats més tradicionals. L'experiència comença amb unes anxoves del Cantàbric i pa amb tomàquet, per després gaudir amb el ravioli de foie amb tartufata i parmesà, o les piruletes de gambes amb salsa massala. “M'agrada fer cuina d'aquí, però també incorporar tocs orientals, com aquestes gambes o el tàrtar de tonyina”, explica Maribel, que combina el millor dels dos mons per sorprendre els seus comensals.

Cargando
No hay anuncios

En els segons, la varietat continua: un bacallà de la casa amb suflé d'allioli sobre una base de tomàquet casolà, patata al forn i pebrots de Padrón, i un carpaccio de pop amb nyoquis de patata violeta. Per als amants de la carn, el timbal de peus de porc desossats amb botifarra negra, mongetes de Santa Pau i bolets de temporada és una opció que us captivarà. Per acompanyar, el Jordi, el cap de sala, ens recomana un Vibacu del Penedès, un vi negre amb les varietats d’ull de llebre i samsó.

Les postres: suflé de pastanaga amb festucs que compartim com a bons germans. Fem el cafè i les copes a la terrassa davant de l'entrada del local. Es respira pau i tranquil·litat. Es nota que els clients han trobat un restaurant amb molt bona teca i un racó per desconnectar i recarregar. "A les nits d'estiu amb les llumetes, aquesta part és màgica". La Maribel té clar que es jubilarà i deixarà orfe la cuina d'aquesta Masia que va inaugurar fa uns anys amb esforç i dedicació, però reconeix que mantenir un negoci així és complicat i esclau. Recorda com va pensar el nom del restaurant. “A la meva filla quan era petita li deia mussolet, però el nom estava agafat i caburé n'és un sinònim”, diu somrient. 

Cargando
No hay anuncios

Al mirar enrere, la Maribel sent al cor l'orgull d'haver convertit un somni en realitat, perquè sap que el Caburé no és només un restaurant; és un testimoni de passió, perseverança i amor per la vida i la cuina. I encara que el temps passi i noves històries comencin, l'esperit de la Maribel i el seu racó màgic a Sant Pere de Ribes continuaran sent un refugi per als que busquin un lloc on poder-se sentir com a casa, on la màgia i la senzillesa es fonguin perquè els somnis, quan es cultiven amb cor, deixen una empremta eterna a qui els viu.