NI UN DIA A CASA
Restaurants23/01/2021

Trincar i menjar

Ivan Díez / Carles Domènech / Adrià Albets
i Ivan Díez / Carles Domènech / Adrià Albets

Canet de Mar és per a moltes generacions de catalans l’emplaçament del primer festival de la contracultura catalana a mitjans dels anys setanta i, alhora, bressol de La Trinca, el millor grup satíric de la nova i de la vella cançó catalana. A Canet, els avis d’ara van saltar, ballar i xalar de valent amb els Pau Riba, Sisa, la Companyia Elèctrica Dharma, l’Orquestra Plateria o Toti Soler. Quaranta anys més tard, els seus nets veien sortir el sol en companyia dels Txarango.

Inscriu-te a la newsletter Quin oli és el millor per fregir, i com fer una calçotada urbana a casaInscriu-t’hi
Inscriu-t’hi

Però Canet és molt més que un festival pioner o la seu d’un dels grups capdavanters de la història de la música del nostre país. Canet és una vila maresmenca on trobarem una ruta d’edificis destacats del Modernisme català en el bell mig de la població. Nosaltres avui ens centrem en la Casa Roura, seu dels restaurant 6Q. La Casa Roura, també coneguda com a Ca La Bianga, és un edifici construït per Lluís Domènech i Montaner entre els anys 1891 i 1892. És considerat com un Bé Cultural d’Interès Nacional des del 1976.

Cargando
No hay anuncios

Ara fa uns vint anys aproximadament que en Francesc Martínez, Siscu, va iniciar la seva carrera professional. En fa tres va llogar un immoble emblemàtic al nucli històric per instaurar la seva cuina mediterrània amb un toc afrancesat on predomina el producte. En Siscu va anar a parar a Canet per casualitat, però ara diu amb orgull: “Soc de Canet”. És difícil trobar al nostre país un restaurant amb una millor ubicació, però el millor de tot plegat és que la cuina d’en Siscu no decep i plegats conformen un conjunt imbatible.

Fa bo i, tot i la bellesa de l’edifici, decidim dinar a la terrassa. El menjador principal és prou espaiós però la proximitat del mar i la rambla ens captiva. La carta és molt temptadora i ens costa escollir. Sort en tenim de la Sílvia Fernández, cap de sala i companya de vida d’en Siscu, que ens aconsella. No triguem gaire a posar-nos d’acord: ostres Gillardeau (dos per cap), per a molta gent aquestes ostres estan considerades com les millors que es comercialitzen. Les acompanyem amb unes anxoves del Cantàbric amb tomàquets de la comarca, salmó marinat i un carpaccio de gamba de la bona. Els primers aproven amb nota alta. Els segons no es queden enrere: llamàntol a la brasa, mero amb sobrassada i l’ steak tàrtar preparat pel Siscu a la seva manera. Darrere d’aquest plat hi ha una història de complaença cap a un amic dels de veritat. En Jordi, conegut a Canet com en Xai, va demanar si li podia preparar el seu plat preferit. En Siscu no tenia tots els ingredients però per complaure’l se les va enginyar per aconseguir-ne una versió collonuda. Des d’aleshores l’ steak tàrtar del 6Q s’ha convertit en un referent del restaurant.

Cargando
No hay anuncios

D’aquí uns anys quan parlem de Canet de Mar seguirem tenint com a referència el mar, la seva gent, el Canet Rock, La Trinca, Domènech i Montaner i, potser, haurem de començar a incloure-hi en Siscu. Ara la seva clientela, a causa de la pandèmia, és totalment canetenca. Quan passi tot això tornarem a desfilar per les estances i la terrassa de la Casa Roura els fans del 6Q, els passavolants, els turistes de Canet i els enamorats de l’arquitectura modernista. És qüestió de temps. Mentrestant, nosaltres us ho expliquem.

6Q Restaurant

Riera de Sant Domènec, 1, 08360 Canet de Mar Carta:

Cargando
No hay anuncios

Cuina mediterrània amb un toc afrancesat

Must: Mero amb oli de sobrassada i mel

Cargando
No hay anuncios

Vi: Carta curta amb bones referències Servei:

Proper i professional

Cargando
No hay anuncios

Local: Edifici històric amb terrassa

Preu final per persona: 40€ (carta sense vi)