Mooma: cinc pometes té el pomer i quatre restaurants
Una família cultivava pomes a l'Empordà i el 2016 es va animar a anar un pas més enllà i fer-ne sidra. Ben refrescant i baixa en alcohol. Una beguda més saludable, per tant. Així és com va néixer Mooma, un projecte que gràcies a la tercera generació ha crescut una pila, ha generat molt valor afegit i que, gastronòmicament, ha fet el seu espai. Mooma, per cert, és el resultat de la fusió de les paraules Montgrí i poma. Els pomers estan situats enmig d'un triangle entre el Parc Natural Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, i és un espai fantàstic de visitar. Ubicat als afores de Palau-Sator, hi pots anar a descobrir com elaboren els seus productes amb base de poma (que són molts més que la sidra: hi ha també suc de poma, compota...) o podeu només fer-hi parada per menjar. Hi ha un pàrquing ampli i està dissenyat per a tot tipus de públic. Jo diria que és un bon lloc per anar-hi en família.
La carta és prou àmplia perquè tothom hi trobi alguna cosa que li agradi. Cal destacar els plats en què han fet participar el seu ingredient estrella: bacallà amb poma, ceba i allioli de mel gratinat o bé la botifarra dolça amb poma i sidra. Ofereixen els tres àpats del dia. I si us agrada com treballen, podeu anar a visitar qualsevol dels altres tres restaurants de què disposen. En primer lloc, hi ha un altre Mooma a la Cerdanya. En segon lloc, tenen el Sidral a Begur, a prop de la platja del Racó i, per acabar, aquest any han obert el Sidralet al càmping King's de Palamós.