Far Nomo: sushi amb el Mediterrani als peus
Hi ha restaurants que són solvència contrastada. Sempre hi menges bé i sempre estan a l'altura del que esperes. Un d'aquests és el Nomo, que des que van obrir el primer local a Jardinets de Gràcia, han estat sempre un referent per menjar sushi i altres plats japonesos de qualitat i a uns preus raonables. El bon fer va provocar que els tres socis, els germans Molina-Martell i el cuiner Naoyuki Haginoya, hagin anat obrint locals sense caure en els vicis dels grups grans. A ells els agrada destacar que, al capdavall, mai han deixat de ser un negoci familiar que s'ha anat professionalitzant.
Un dels locals més rellevants del Grup Nomo, i un exitàs tots els estius, és el Far Nomo que tenen a dalt del Far de Sant Sebastià, a Llafranc. Al costat d'un altre bon hotel i restaurant, per cert, El Far Hotel Restaurant. Tornem als bastonets, a la soja i al wasabi. Si sou clients habituals del Nomo (ja sigui al nou que tenen a Consell de Cent o bé si feu ús del servei de sushi a domicili) veureu que al Far hi trobeu una oferta similar, però en un entorn de privilegi. És important, doncs, que s'hi vagi amb la reserva feta, perquè només us hàgiu de preocupar de gaudir de les vistes mentre aneu escurant una a una les beines d'edamame amb sal gruixuda. I si no trobéssiu lloc, podeu provar sort al que tenen ben a prop, el Nomo Mar, just a tocar de la platja. Si estiuegeu a la Costa Brava i teniu antull de sushi, no cal que busqueu més.