Ca Pepico: l'autèntica i meravellosa cuina valenciana

La recomanació d'avui ha estat una de les descobertes de l'any. Per a mi, esclar. A València, la vàlua d'aquest restaurant no és cap secret. Us dono el context. Feia una visita a la Terreta i li vaig demanar a un amic que és d'allà que em portés a un lloc 100% valencià on fessin bona cuina. I la va encertar tant que podria ser un dels meus llocs habituals si em quedés només una micona més a prop. Es tracta de Ca Pepico, ubicat a l'Horta Nord.

Inscriu-te a la newsletter MengemInscriu-t’hi
Inscriu-t’hi

Fan "cuina d'horta i mar", com descriuen ells mateixos. La història del restaurant comença el 1930, quan Jose Ferrer Rodrigo, avi dels actuals propietaris, Ana i Pepe Ferrer Martí, construeix la casa on hi ha el restaurant. El pare de l'Ana i el Pepe, Jose Ferrer Coret, el va regentar com a bar des del 1975. I de fet, una entranyable foto seva segueix allà de manera simbòlica. Entre tots el van fer créixer, i ara és un dels temples on es pot menjar, per exemple, una paella excel·lent. El menjador és ample i lluminós i, a més, hi ha un pati molt agradable. El lloc desprèn la solidesa de les bones cases de sempre, però s'hi percep també la reforma que van fer l'any 2000.

Cargando
No hay anuncios

Ca Pepico és un punt de trobada i hi ve gent de tota classe. També amants del vi, perquè Pepe Ferrer n'és un gran entès i té un dels millors cellers de la zona. Explica el vi amb senzillesa i respecte. Pel que fa a la teca, a banda d'excel·lents paelles hi trobareu grans amanides, peix fresc, plats típics com els figatells i un flam de cassalla imbatible. Ah, i la bona conversa del Pepe, un amfitrió amb mà esquerra per tractar amb persones.