La Boscana: on la fruita té més valor que el caviar
Podríeu pensar que us espatllo la sorpresa, però això és impossible. Quan arribes a La Boscana, l'impacte de l'entrada és tan gran que, per molt que jo us ho expliqui, el xoc serà el mateix. La finca on està ubicat aquest restaurant de Bellvís ens avisa: aquí la fruita de Lleida es vesteix de gala. El projecte és preciós i ple d'intenció. Hi ha territoris on es fa molt bona feina, però els costa més vendre's. En canvi, en aquest restaurant d'excel·lència no tenen cap problema per servir amb orgull el que produeixen els seus veïns.
És el restaurant del cuiner Joel Castañé i de María Ángeles Chiriboga, enginyera agrònoma i doctora en postcollita. Castañé ve d'una família de restauradors i sap el que és treballar de valent. Amb molt d'esforç han aconseguit crear aquest restaurant de cuina creativa amb un menú sorprenent i que alhora participa en recerca científica gràcies al Projecte Fruita que ells mateixos han impulsat. Us imagineu un restaurant Michelin on l'ingredient estrella és la fruita de Lleida? Doncs a Bellvís el trobareu.
Tornem a l'inici, a la impactant arribada a La Boscana. Travesses la tanca i et trobes en un entorn verd, florit i amb ànecs que passegen. Et reben amb una sidra feta al moment i amb un original "embotit" de caqui. I a partir d'aquí et transportes i acabes comprant el que sempre ha defensat Castañé: per què ha de ser més bona una gamba de Palamós que no pas una pera de Lleida? Aquí el que ens donen els arbres acapara tot el protagonisme i no trobes a faltar res més.