Com es fa el pollastre amb costella i verdures? Recepta del cuiner Salvador Brugués i Fontané

Us n'expliquem el pas a pas per acabar de coure'l al forn

Trinitat Gilbert Martínez
i Trinitat Gilbert Martínez

El cuiner Salvador Brugués i Fontané explica el pas a pas del pollastre amb costella i verdures.

Pollastre amb costellons i verdures

Per a 4 persones

Cargando
No hay anuncios

1 pollastre (1 quilo i mig)

2 cebes

Cargando
No hay anuncios

4 costelles de porc

½ cabeça d’alls

Cargando
No hay anuncios

5 pastanagues

1 moniato gran

Cargando
No hay anuncios

2 patates

20 cirerols

Cargando
No hay anuncios

Sal

Pebre negre mòlt

Cargando
No hay anuncios

Oli d’oliva

Una copeta de xerès

Cargando
No hay anuncios

Estris

Fil de cuina

Cargando
No hay anuncios

Cocota (si en teniu) o una cassola de ferro colat

Elaboració

  • Comenceu tallant les verdures i els tubercles, la ceba, la pastanaga, el moniato i les patates. A la mitja cabeça d’alls doneu-los un cop amb la mà plana per aixafar-los, i després desprendre’ls un a un. Reserveu-ho juntament amb els cirerols.
  • Salpebreu les costelles. Tot seguit, poseu oli a la cassola, i introduïu-hi les costelles perquè s’hi coguin, volta i volta. Quan estigui fet, retireu-les i reserveu-les en una plata a part, fora del foc.
  • Mentrestant, amb un fil de cuina, lligueu les potes del pollastre. Després, salpebreu-lo. Poseu-lo dins de la cassola on heu cuit les costelles, i feu-ho col·locant-lo d’un costat. Aneu-li donant el tomb perquè es cogui per totes les bandes, i quan ho tingueu, retireu-lo i reserveu-lo a la plata on teniu els costellons.
  • Ara serà el torn de coure les verdures que teníeu reservades. Feu-ho al mateix oli on heu cuit les costelles i el pollastre. Quan estiguin cuites, tireu-hi la copeta de xerès.
  • Un cop les verdures estan cuites, poseu-hi dins el pollastre i les costelles.
  • Tapeu la cassola, i poseu-la amb tot plegat dins del forn. Coeu-la a 190º durant una hora i trenta minuts, i després retireu-la perquè reposi cinc minuts abans que us ho mengeu. És molt important que la cassola quedi ben tancada quan sigui dins del forn.

Bon profit!