Un rostit per llepar-se'n els dits
Guisats03/02/2023
Un deliciós mar i muntanya amb pollastre rostit i gambes
El cuiner Oriol Sabé, del restaurant Can Marc de Sant Esteve de Palautordera, explica com fer-lo a casa
Ingredients
- 1 pollastre
- 1 cabeça d’alls
- 12 gambes mitjanes
- 3 cebes de Figueres
- 2-3 tomàquets
- 1 copa de brandi
- 1 copa de vi ranci
- 100 ml de fumet (ja fet) o bé aigua mineral
- Oli d'oliva suau
Cargando
No hay anuncios
Per a la picada
- 50 g d’ametlla i avellana torrades
- 1 branca de julivert
- Uns fils de safrà
Cargando
No hay anuncios
Elaboració
- En una cassola de ferro amb un bon raig d’oli d’oliva marqueu lleugerament les gambes. Feu-hi volta i volta i reserveu-les en un plat.
- A la mateixa cassola partiu la cabeça d’alls per la meitat i deixeu-l'hi. Feu-ho a foc fort. Quan l’all comenci a estar torrat afegiu-hi el pollastre tallat a vuitens i salpebrat. Continueu amb el foc fort.
- Quan el pollastre està marcat a banda i banda, poseu-hi el brandi. Deixeu que s’hi evapori l’alcohol uns minuts, i tot seguit feu el mateix amb el vi ranci. Tot a foc fort.
- Ara serà el moment d’afegir-hi les cebes, tallades a quarts. Quan la ceba estigui cuita, poseu-hi el tomàquet. Continueu amb el foc fort.
- Quan el tomàquet estigui cuit, mulleu els ingredients amb el fumet (o amb l’aigua mineral). Ara és el moment d’abaixar la potència del foc i tapar la cassola. Deixeu-ho coure una hora, fins que el pollastre estigui ben tendre.
- Afegiu-hi la picada, que haureu esmicolat en un morter, i compteu deu minuts més de rellotge.
- Passat aquest temps, poseu-hi les gambes, que teníeu reservades, i coeu-ho tot dos minuts més.
- Retireu-ho del foc i ja estarà.
Cargando
No hay anuncios
Bon profit!
Nota: La recepta ha estat enregistrada a l'Espai Boqueria del Mercat de la Boqueria de Barcelona.