BarcelonaEl 4 i 5 d’octubre, l’Antiga Fàbrica Estrella Damm tornarà a ser l’escenari del Festí Fest, organitzat pel diari ARA i Fira Àpat. Després de l’èxit de la primera edició, amb més de 5.000 assistents, el festival actualitza la seva programació gastronòmica, musical i cultural per convertir-se en una cita imprescindible per als amants del bon menjar i de la cultura local.
10 restaurants, 20 plats per tastar
Qui vingui al FestíFest podrà descobrir 20 plats únics creats per 10 restaurants destacats, que presenten dues propostes gastronòmiques cadascun, una manera d’assegurar-nos qualitat i varietat per fer salivar qualsevol foodie.
Les propostes dolces són Jon Cake, que va venir també a la primera edició, perquè els bons sempre tornen, i els seus pastissos de formatge ja formen part de la cultura gastronòmica de Barcelona. I delaCream Terra, amb els seus gelats artesans amb ingredients de temporada i compromís amb el producte ecològic i local.
Per la part salada algunes de les propostes seran Casa Pepi, que aposta per la cuina casolana amb molt caràcter; Fish Bar, amb producte fresc i preparat amb tècnica impecable; Món Viêt, amb cuina tradicional vietnamita; Clariana, una fonda discreta, de les que fan més que no diuen; El Filete Ruso, amb carn i verdura ecològiques i de quilòmetre zero; Mani’s, amb sandvitxos amb fusió de sabors i Culkin, que combina la cuina de proximitat amb sabors del món i un toc d’alta cuina. Finalment, hi haurà un desè restaurant que anunciarem d'aquí molt poc.
A festifest.cat pots consultar els plats que presentaran cadascun dels restaurants anunciats.
Mercat amb productes de proximitat
Hi haurà parades de mercat per descobrir productes gastronòmics de qualitat i artesanals provinents de tot Catalunya. Des de ginebra artesana prèmium, vins i caves de qualitat, xilis i pebrots ecològics fins a ceràmica amb formes orgàniques i colors naturals fets a mà.
Es tracta d’una experiència que transcendeix el simple fet de comprar, ja que també podrem conèixer la història que hi ha darrere de cada una de les parades, com les de Blauver Foods, Quins Pebrots, Bakana, Gula sin culpa o Sants Ferments.
Programació d’activitats amb tallers, humor, tastos i divulgació
L’oferta d’activitats també s’amplia, amb espais per aprendre, crear i riure: Monòlegs amb Àlex Vila i La Missjones (Natàlia Prat), tallers de pintura enfocats a la gastronomia, tastos de les cerveses Damm, formatges o xilis frescos; converses amb experts sobre nutrició, xerrada sobre food design de la mà d’ESDI amb Ivan Merino; pòdcasts o programes en directe i moltes altres sorpreses!
Ni un minut sense música
La música continuarà sent una de les protagonistes de l’experiència. Des de l’obertura fins al tancament (dissabte d’11 a 23 h i diumenge d’11 a 22 h), hi haurà DJs en directe que amenitzaran totes dues jornades i crearan l’ambient perfecte per gaudir del festival sense pausa. La programació musical compta amb: Hal 9000, Indie Cool, Crocoman, Zofia, Uri Guitart, Ana Banana i Taebesco.
Entrades
Actualment, es pot escollir entre tres tipus d’entrada per a dissabte i diumenge, que et garanteixen l’entrada per la cua ràpida i la reserva prèvia a totes les activitats.
- Entrada que inclou només l’accés al festival (5 €), inclou l’accés a tots els espais.
- Entrada amb plat 11 €: inclou l’accés al festival (4 €) i un crèdit de 7 €.
- Pack Festí 23 €: inclou l’accés al festival (3 €) i un crèdit de 20 €.
Per a més informació
Per a més informació sobre el FestíFest i la compra d’entrades, accedeix a Festifest.cat i segueix @festifestcat a Instagram, on es publiquen totes les novetats.
Organització i patrocinis: El FestíFest està organitzat per l'ARA conjuntament amb la Fira Àpat i té el suport d’Estrella Damm i la Generalitat de Catalunya.