Oci

Més de 5.000 persones assisteixen a la primera edició del Festí Fest

El festival gastronòmic organitzat per l’ARA i la Fira Àpat supera les expectatives de públic

3 min
Assistents a la segona jornada del Festí Fest

BarcelonaEl festival gastronòmic organitzat pel diari ARA i la Fira Àpat ha tancat portes després de la seva primera edició. Ha estat un cap de setmana durant el qual han passat més de 5.000 persones per l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm. L'ambient, el clima i sobretot la gastronomia es van conjurar per fer de l’esdeveniment tot un èxit, i fins i tot s'han superat les expectatives.

En total s’han venut més de 8.000 plats, i el producte estrella ha sigut el pastís de formatge de Jon García, més conegut com a Jon Cake. “Hi ha hagut molta més afluència de la que esperàvem. De les dues propostes, la que més ha triomfat ha estat el formatge Urgèlia, de l’Alt Urgell i la Cerdanya, de la formatgera Cadí”, deia el pastisser. D’aquest pastís de formatge se n’han venut més de 900 porcions.

L'entrepà de calamars del Pimentel
El biquini de pastrimi de La Bikineria

El segon lloc de la classificació ha estat per a l’entrepà de calamars arrebossats acompanyats d’allioli i salsa d’ají groc i kimtxi del Bar Pimentel. Josep Maria Ferraz, del Bar Pimentel, ho valorava així: “Ha estat el primer any que participem en un festival. Estem molt contents de l’organització i del tipus de client, que era català, i ens ha anat molt bé per donar-nos a conèixer al públic de Barcelona”. Per a Ferraz també ha estat molt positiva la tria dels productors que hi havia a la zona de mercat, ja que han pogut contactar amb proveïdors. “Ostres, els vins i la sobrassada de Xesc Reina ens han agradat moltíssim. Són proveïdors locals de km 0, que també és la nostra filosofia”, explicava el restaurador del Bar Pimentel.

Pollastre fregit amb romescu i avellanes de Reus del restaurant Piel de Gallina

El bronze ha estat pràcticament empatat entre el pollastre fregit amb romesco i les avellanes de Reus, del Piel de Gallina, i el taco de birria de vedella, de Cal Pastor, la parada amb les cues més llargues. Qui també ha tingut un gran èxit ha estat La Bikineria. Andreu Balasch, soci de La Bikineria, explicava que “s’han trobat molt còmodes amb l’organització i la gent; ha anat tot rodat. Tenim moltes ganes de tornar”. El biquini que més han venut, per ben poc, ha estat el de pastrami.

Una pila de descobertes

Una de les coses que destacava el públic era que ha estat un espai per descobrir restaurants i productors. Qui ha triomfat en el departament de l’hora del vermut ha estat Patates Piqué, de Vilanova i la Geltrú, que molts barcelonins encara no havien tingut l’ocasió de tastar. També era una novetat l’embotit vegà d’AlterVego. Anna Li Albertí, responsable de la marca, destacava la bona acollida dels assistents davant la novetat que presentaven i que s’han sentit “molt ben acollits pel públic en un espai privilegiat a l’aire lliure”.

La parada dels formatges Betara

Justament el bon ambient ha estat un dels factors que més persones han destacat, com el gelater Albert Roca, que ha definit el festival com “una festa gastronòmica de molt bon rotllo, on et pots trobar amics i conèixer-ne de nous”. Esther Vera, directora de l’ARA, ho reblava dient: “Des de l'ARA estem encantats de donar suport a la gastronomia i als productes de proximitat. El Festí Fest està ple, i hi ha gent de tota mena: gran, nens, gent divertida i molta festa”.

Al festival s’hi han servit més de 10.000 begudes, de les quals destaca en una clara primera posició l’Estrella Damm, la de tota la vida, amb un total de 4.000. Per la seva banda, Syra Coffee, amb el seu carretó, ha proveït de cafeïna els assistents. Més de 400 cafès.

Una dona fent un tast de cerveses

El que ha quedat clar és que aquesta edició del Festí Fest no serà l’última. Josep García, director de la Fira Àpat afirmava que el fa molt feliç haver servit “un producte de molta qualitat” i veure com els restauradors "brillen". També ha posat en valor la qualitat dels plats i l’esforç dels restauradors. Com a persona que munta esdeveniments ha destacat la versatilitat de l’espai de la Damm, que permetia fer 7 ambients diferents. Georgina Ferri, directora gerent de l’ARA, ja encara amb optimisme les pròximes edicions, que es pren com un repte per fer-ho encara millor. 

stats