Tàrtar de tonyina i peix blanc
BarcelonaAl capdavant de la cuina del restaurant Bellavista del Jardín del Norte hi ha els germans Rafa i Mònica Morales. Els peixos, i també el marisc, al costat de les paelles i molts altres plats tradicionals, són el cavall de batalla del restaurant, obert per iniciativa de la família Messi, amb Rodrigo Messi al capdavant, i els tres germans Iglesias.
Ingredients:
Llom d’orada
Tall de tonyina
Salsa Perrins
Soja
Sake
Vinagre d’arròs
Wasabi
Mostassa
Sal
Pebre negre
Fulles d’enciam (optatiu)
Congeleu el peix la nit anterior i l’endemà deixeu-lo descongelar a la nevera.
Poseu paper de cuina a la taula i, al damunt, la fusta per tallar. Talleu a filets llargs la tonyina i l’orada.
Col·loqueu-los l’un sobre l’altre, com un castell. Amb el ganivet, de manera horitzontal, talleu-los a dauets. Col·loqueu els daus de peix en un bol.
Poseu-hi la salsa Perrins, la soja, el sake, el vinagre d’arròs, el wasabi i la mostassa. Cada ingredient, segons el gust de cadascú.
Remeneu-ho ben remenat amb una cullera. Poseu-hi sal. I també pebre negre, acabat de moldre.
Torneu-ho a barrejar una altra vegada.
A l’hora de servir-ho, poseu-hi per sobre fulles tendres, com ara de mostassa. Bon profit!