Porta a casa per Nadal el millor torró artesà de crema cremada de l'Estat: el trobareu a Terrassa
El concurs, organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona, ha celebrat la tercera edició

BarcelonaMartí Giner, de la pastisseria Zaguirre de Terrassa, s’ha proclamat guanyador del tercer concurs Millor Torró Artesà de Crema Cremada de l’Estat, d'aquest 2024, organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona. El pastisser s’ha imposat sobre prop de 40 participants de tot l’Estat i ha estat el més ben valorat en un tast a cegues, el resultat del qual es valida sota notari.
Zaguirre Pastissers, amb dos establiments a Terrassa, és un negoci familiar amb 50 anys d'història regentat pels germans Zaguirre amb el mateix esperit i vocació dels seus pares. Fusiona la tradició artesanal amb receptes més innovadores per elaborar i servir sorprenents creacions de pastisseria dolça i salada, xocolata, brioixeria, pa i productes de temporada. Sempre preparades amb ingredients naturals i de primera qualitat, sense additius, ni conservants, elaborats manualment un a un, amb la cura i el temps necessaris.
La pastisseria elabora el seu torró de crema amb ametlla marcona, que es trinxa per fer-ne pols i traspassar-ne la humitat al torró. Després fa un almívar que barreja amb ous per fer el massapà. El torró s’introdueix llavors en els tradicionals calaixos de fusta, on reposa 48 hores abans de ser cremat.
La tercera edició del concurs
Els candidats del concurs han lliurat 3 barres de torró artesà de crema cremada (en format rectangular); uns torrons elaborats totalment amb ametlla, rovell d’ou, làctics (opcional), sucres i aromatitzants i cremats per una o diverses cares.
Un jurat format per professionals del sector, com els pastissers Xavier Canal, David Gil, Josep Danés, Rafael Tugues i Toni Noguera (guanyador de l'última edició), i pels periodistes gastronòmics Salvador Garcia Arbós i Mònica Ramírez, ha fet la degustació i deliberació, valorant sabor, textura i aspecte. L’objectiu del concurs és incentivar i premiar les habilitats dels pastissers artesans, buscant el reconeixement a la qualitat de la pastisseria artesana del país.
Després de l’èxit dels concursos per triar els millors croissants artesans de mantega i els millors panettones artesans de tot l’Estat, el Gremi va convocar aquest certamen per primer cop fa dos anys per trobar el millor torró artesà de crema cremada. La guanyadora de la primera edició va ser la centenària pastisseria La Colmena de Barcelona i l’any passat es va proclamar vencedora la Pastisseria Noguera de Girona.