BarcelonaLa dietista i nutricionista Martina Ferrer dirigeix el blog Martinaturalbienestar i alhora col·labora amb la revista digital d’alimentació Etselquemenges. Ens proposa uns espaguetis verds, fets amb carbassons, per menjar-ne amb tres pestos diferents i alhora gustosos.
Ingredients per a 4 persones
Per als carbassons:
2 carbassons
Si són ecològics, conserveu-ne la pell. Peleu-los en forma de fideus o d’espaguetis amb l’ajut d’un ‘spirali’. Escolliu-ne el tall que més us agradi (més fins, més gruixuts o tallarines)
Per als pestos
1. Pesto vegà
Per a 4 persones:
– 1 alvocat madur
– 2 grapats de festucs pelats
– 2 grapats de fulles d’alfàbrega fresca
– Suc de llimona, sal marina
– Oli d’oliva verge extra
– 1 o 2 grans d’all aixafats i pelats
– 1 cullerada gran de llevat nutricional o de cervesa
– Una mica d’aigua mineral per ajustar la textura
Ajunteu tots els ingredients i bateu-los en una batedora fins que en resulti la textura desitjada.
2. Pesto ‘rosso’
Per a 4 persones:
– 4 tomàquets deshidratats remullats
– 2 grapats de fulles d’alfàbrega fresca
– 1 o 2 grans d’all
– 2 o 4 cullerades grans de parmesà ratllat
– 3 o 5 cullerades grans d’ametlla Marcona a granet
– Oli d’oliva verge extra
– Una mica d’aigua mineral, si és necessari
Ajunteu tots els ingredients i bateu-los en una batedora fins que en resulti la textura desitjada.
3. Pesto de ruca i nous del Brasil
Per a 4 persones
– 2 grapats d’espinacs frescos
– 2 grapats de nous del Brasil tallades per la meitat
– 2 grapats de fulles d’alfàbrega fresca
– 1 o 2 grans d’all
– 2 o 4 cullerades grans de parmesà ratllat
– Oli d’oliva verge extra verge
– Aigua, si és necessari
Ajunteu tots els ingredients i bateu-los en una batedora fins que en resulti la textura desitjada.
Finalment, poseu els tres pestos sobre els espaguetis verds de carbassó, i bon profit!