Info/gràfica

El quadre definitiu per fer combinacions a les amanides

Les amanides no són avorrides ni són un plat amb el qual et quedis amb gana. Són delicioses i nutritives i, quan ve la calor, sovint són el plat que et ve més de gust menjar. Descobreix aquí com crear la teva

Si sou d'una casa en què tots els àpats han d’anar sempre acompanyats d’una amanida al centre de la taula, o bé si teniu ganes d’innovar una mica, en aquesta infografia trobareu idees de combinacions d’ingredients. Recordeu que si les voleu portar de carmanyola, la millor opció és portar l’amanit a banda i amanir-les just abans de menjar-vos-les. Malgrat que alguns ingredients, com l’alvocat o el salmó, no són de proximitat, els hem afegit per la seva popularitat.

Com fer la vostra amanida

Escull una base

Hi ha vida més enllà de l’enciam iceberg. Prova amb vegetals de diferents colors i textures. Pasta, patates o arròs faran l’amanida més saciant i els llegums hi aportaran proteïna vegetal de qualitat.

Cargando
No hay anuncios

Afegeix-hi vegetals

El cel és el límit! A les opcions més clàssiques, com els tomàquets i la pastanaga, pots afegir-hi fruites fresques que hi aportaran sabors inesperats i colors vistosos. Combina’ls sense por!

Cargando
No hay anuncios

Inclou-hi proteïna

Si vols que el teu plat sigui nutricionalment complet, afegeix una de les moltes opcions proteiques animals o vegetals que hi aportaran noves textures. Els llegums són una bona alternativa.

Cargando
No hay anuncios

No oblidis els complements

La fruita seca hi aportarà greixos naturals i textures cruixents. Les olives i els envinagrats, intensitat. Les herbes aromàtiques, un toc de sabor, i un crostons de pa torrat la faran inoblidable.

Cargando
No hay anuncios

Amaneix-la amb alegria

Escull un amaniment que hi escaigui. Pot ser lleuger com una vinagreta o contundent com una salsa Cèsar. Recorda que és una part important del plat i que ha de lligar amb la resta d’ingredients.

Cargando
No hay anuncios

Ingredients cruixents

És interessant posar-ne almenys un per afegir textures al plat.

Cargando
No hay anuncios

Algunes idees

  • Verda mediterrània
  • Cruixent d’endívies i poma
  • Pomelo, salmó i alvocat
  • De tardor, amb figues i pernil
  • Quinoa, gall dindi i magrana
  • Cigrons, cirerols, raves i tonyina
  • Vegana de llenties, mango i tofu
  • Amanida alemanya de patates
  • Amanida Cèsar
  • Amanida italiana de pasta
  • Xató de bacallà amb romesco
  • Amanida americana de col, pastanaga i poma
Cargando
No hay anuncios
Infografia al paper de l’ARA Diumenge
Cargando
No hay anuncios