El quadre definitiu per fer combinacions a les amanides
Les amanides no són avorrides ni són un plat amb el qual et quedis amb gana. Són delicioses i nutritives i, quan ve la calor, sovint són el plat que et ve més de gust menjar. Descobreix aquí com crear la teva
Si sou d'una casa en què tots els àpats han d’anar sempre acompanyats d’una amanida al centre de la taula, o bé si teniu ganes d’innovar una mica, en aquesta infografia trobareu idees de combinacions d’ingredients. Recordeu que si les voleu portar de carmanyola, la millor opció és portar l’amanit a banda i amanir-les just abans de menjar-vos-les. Malgrat que alguns ingredients, com l’alvocat o el salmó, no són de proximitat, els hem afegit per la seva popularitat.
Com fer la vostra amanida
Escull una base
Hi ha vida més enllà de l’enciam iceberg. Prova amb vegetals de diferents colors i textures. Pasta, patates o arròs faran l’amanida més saciant i els llegums hi aportaran proteïna vegetal de qualitat.
Afegeix-hi vegetals
El cel és el límit! A les opcions més clàssiques, com els tomàquets i la pastanaga, pots afegir-hi fruites fresques que hi aportaran sabors inesperats i colors vistosos. Combina’ls sense por!
Inclou-hi proteïna
Si vols que el teu plat sigui nutricionalment complet, afegeix una de les moltes opcions proteiques animals o vegetals que hi aportaran noves textures. Els llegums són una bona alternativa.
No oblidis els complements
La fruita seca hi aportarà greixos naturals i textures cruixents. Les olives i els envinagrats, intensitat. Les herbes aromàtiques, un toc de sabor, i un crostons de pa torrat la faran inoblidable.
Amaneix-la amb alegria
Escull un amaniment que hi escaigui. Pot ser lleuger com una vinagreta o contundent com una salsa Cèsar. Recorda que és una part important del plat i que ha de lligar amb la resta d’ingredients.
Ingredients cruixents
És interessant posar-ne almenys un per afegir textures al plat.
Algunes idees
- Verda mediterrània
- Cruixent d’endívies i poma
- Pomelo, salmó i alvocat
- De tardor, amb figues i pernil
- Quinoa, gall dindi i magrana
- Cigrons, cirerols, raves i tonyina
- Vegana de llenties, mango i tofu
- Amanida alemanya de patates
- Amanida Cèsar
- Amanida italiana de pasta
- Xató de bacallà amb romesco
- Amanida americana de col, pastanaga i poma