El radar suculent

El Jardí de l'Ateneu: un dels secrets més ben guardats del Barri Gòtic de Barcelona

Aquest petit oasi és dins l'edifici de l'Ateneu Barcelonès i s'hi ha d'entrar amb reserva

Som en un dels secrets més ben guardats del centre de Barcelona. Una joia amagada enmig dels carrers més transitats del Gòtic. Què hi trobem? Un jardí gran i tranquil per fer-hi el vermut, un espai per menjar-hi uns calamars “de collons” –així els descriuen ells–, i un menú de migdia amb molta cuina catalana. Així com Julià Peiró entrava a La casa dels famosos i (segur que em perdonarà que ho escrigui) un dels grans al·licients per visionar El convidat d’Albert Om era veure com eren per dins les cases de personatges coneguts, aquest restaurant d’avui té el mateix component, perquè es troba dins d’un edifici històric on ve molt de gust treure el cap: l’Ateneu Barcelonès.

Inscriu-te a la newsletter MengemInscriu-t’hi
Inscriu-t’hi

El restaurant es diu El Jardí de l’Ateneu. És molt important no confondre'l amb el restaurant que hi ha a peu de carrer, que no recomanaria pas. Aquest és dins l’edifici. Cal entrar per la porta principal i pujar una escala. Precisament, aquesta qüestió et fa sentir que has fet una gran descoberta. Després t'adones que hi ha més gent i veus que no ets, ni de lluny, el primer a arribar-hi. Per accedir-hi, només cal tenir una reserva. És facilíssim fer-la des de qualsevol buscador com Google. Només cal cercar El Jardí de l’Ateneu i apareix el botó per reservar. I fins i tot es pot fer al moment quan hi arribeu, si heu decidit improvisar i encara hi ha lloc. Aquesta reserva és la que us obrirà les portes d’aquest oasi meravellós. A l'arribar, l’ensenyeu a la persona de consergeria i aneu escales amunt. Us hi trobareu el pati i la sala on hi ha el menjador i la barra. Si hi aneu a dinar, podeu posar-vos on us faci més gràcia, a dins o a fora. Entre setmana obren a la una, el cap de setmana una micona abans, a les 12, per poder fer-hi el vermut.

Cargando
No hay anuncios

També fan sopars, a l’hivern menys dies, a l’estiu més. I de fet és un pla meravellós postteatre. En especial si heu anat al Teatre Poliorama o al Maldà. Per què? Perquè ensenyant l’entrada teniu un 15% de descompte en la factura final. La cultura alimenta l’esperit, però també ho fa d’una manera més prosaica. Cal tenir en compte que els responsables del local són els mateixos del Menjador de la Beckett o del Muntal, el nou restaurant de la plaça Osca que ocupa el local on hi havia hagut l'estimat Terra d’Escudella.

Cargando
No hay anuncios

Què s'hi menja

Entre setmana el menú de migdia és meravellós. Val 17,50 € (llevat que sigueu socis de l’Ateneu Barcelonès, que llavors teniu descompte). Podeu escollir entre un grapat de plats entre primers, segons i postres. Ells en diuen “introducció, nus i desenllaç”. Hummus de cigrons amb llagostins, salmorejo amb ou dur, canelons de carn rostida amb beixamel, llobarro a la planxa amb soja, taronja i arròs. Plats amb suplement com els calamars o l’entrecot amb patates i pebrots. De postres es pot acabar amb una opció ben nostrada: mel i mató. També es pot fer carta, que val per al dinar i, sobretot, per al sopar, o garbellar entre els fora de carta, que escriuen en una pissarra. Croquetes de ceps, gambes de vidre amb ou ferrat, el timbal d’escalivada amb brie i anxova o bé el flam cremós, del qual estan força orgullosos.

Cargando
No hay anuncios

Hi ha també plats senzills, com el biquini trufat amb pa de coca, o les patates braves amb la seva salsa casolana. Tot plegat a preus raonables. Com dèiem, també hi ha tot el que ens cal per fer un vermut i un pica-pica de categoria. Cal destacar que la pràctica totalitat dels vins són catalans, excepte un verdejo que van haver d'afegir perquè la clientela el demanava.

En conclusió, un lloc on es menja bé, i en un espai de privilegi en què, un cop hi tragueu el cap, pensareu “no sabia que em trobaria aquest espai tan bonic aquí”. Ja sabeu, estimats lectors, que la meva obligació és compartir les descobertes amb tots vosaltres.