Fry House: l'hamburguesa japonesa que revoluciona Barcelona
Aquesta és una de les novetats de Barcelona que amb prou feines dos mesos –i per dir-ho en termes col·loquials– ho ha petat. Es tracta de l'hamburgueseria Fry House. Què hi fan? Ells ho descriuen com hamburgueses japoneses. Per entendre'ns més ràpid, jo diria entrepans de pollastre fregit a l'estil japonès. El que les cuina és Ken Umehara, cuiner japonès, artista gràfic i conegut a les xarxes com El Puto Ken. Capaç de fer un menú des d'alta cuina fins a un senzill però perfecte pollastre fregit. No em compartirà el secret del seu arrebossat ni el que posa a una sala casolana que serveix al local perquè li ha costat molt d'aconseguir. La gràcia de Fry House és que fan menjar popular (l'entrepà val 10 euros) amb voluntat d'excel·lència. El que sí que sabem és que el pollastre ve de Girona, que fan servir només la part de la cuixa i que macera 24 hores amb una trentena d'espècies abans de passar per la fregidora. El resultat? Un pollastre melós per llepar-se els dits.
El local es troba al Raval, al carrer de la Unió. Hi ha uns tamborets senzills per menjar allà mateix, i també t'ho pots demanar per emportar. També tenen un servei de repartiment. L'hamburguesa que té més èxit és l'Original (pollastre fregit, enciam i cogombre). També en tenen d'altres, alguna d'elles amb un toc picant, i una de vegetariana feta a base de bolets. Si no voleu un entrepà hi trobareu la versió de fish and chips on en lloc de peix posen karaage (el típic pollastre fregit japonès desossat). També hi ha edamame, envinagrats casolans i sake en llauna per acompanyar l'experiència.