BarcelonaPere Carrió i el seu Gat Blau
Cuiner convençut de la seva filosofia vital, que aplica a cadascuna de les seves receptes. Productes de proximitat, ecològics i ‘slow food’ és el trident màgic, present a tots els plats.
En Pere Carrió realça les receptes tradicionals catalanes amb bases vegetals, bàsiques per a l’alimentació saludable. I amb coccions lleugeres: al vapor, al forn i bullides.
(Restaurant Gat Blau, al carrer Comte Borrell, 122 de Barcelona)
Ingredients per a 4 persones
1 kg de xirivies
Suc de 2 llimones
4 cullerades de pasta de sèsam (tahina)
1 gra d’all
Oli d’oliva verge extra
Ceba tendra
Sal
Pebre
Peleu les xirivies i en reserveu una que la deixareu crua. Talleu la resta a trossos.
Bulliu les xirivies i mentrestant, talleu la ceba en forma de pètals i la xirivia crua, a làmines. Tots dos ingredients aniran com a decoració final de l’hummus.
Un cop heu tallat la xirivia i la ceba, submergiu-les en un bol amb aigua i sal durant 20 minuts. Les proporcions són 1 part de sal per 5 d’aigua. Quan hagin passat els 20 minuts, aboqueu-hi una part de vinagre i que s’hi estigui 20 minuts més.
Agafeu la xirivia bullida i refredeu-la. Tot seguit, tritureu-la amb la pasta de sèsam (la tahina), el suc de les dues llimones, la sal i el pebre.
Serviu l’hummus en un plat i poseu-hi per sobre les làmines de xirivia i els pètals de ceba ben escorreguts.
I ja estarà llest per menjar. Bon profit!