Info/gràfica

On poso els ous? Guia pràctica per ordenar la nevera

Tenir aquest electrodomèstic endreçat permet allargar la vida dels aliments. Per distribuir-los, cal seguir algunes recomanacions de seguretat i tenir en compte que la temperatura varia entre les diferents zones.

Alguns consells per emmagatzemar correctament els aliments

Cargando
No hay anuncios

Com endreçar la nevera

Cargando
No hay anuncios

1. Els prestatges superiors són menys freds. Són adequats per guardar-hi els aliments cuinats i envasats i les semiconserves. Els productes en llauna, un cop oberta, s’han de posar en un pot de vidre perquè la llauna amb el fred es rovella i pot contaminar els aliments.  

2. La part intermèdia és adequada per a iogurts, formatges i embotits. Tot i que sovint es col·loca l’ouera a la porta de la nevera, aquest no és el lloc adequat per guardar-hi els ous, ja que quan obrim el frigorífic aquesta part s’escalfa en entrar en contacte amb l’aire de la cuina, cosa que pot provocar un trencament de la cadena de fred. L’ideal seria deixar-los als prestatges baixos o intermedis, on hi ha menys oscil·lació de temperatura. 

Cargando
No hay anuncios

3. El lloc ideal per a la fruita i la verdura és la part inferior de la nevera. Quan es tracta de peces senceres amb pell, és important evitar guardar les fruites i hortalisses en bosses de plàstic que no tinguin ventilació. Si ens queda un tros de verdura després de cuinar, la podem guardar dins un tupper i consumir-la al llarg dels dies o hores vinents. 

4. A la zona més freda, els calaixos inferiors, es recomana guardar-hi la carn, el peix i el marisc. S’aconsella conservar-los dins d’un recipient amb reixeta a la base perquè els líquids que desprenen no toquin l’aliment i produeixi mala olor. 

Cargando
No hay anuncios

5. El congelador s’ha de mantenir a -18 graus. Com a norma general, es poden congelar la carn, el peix, el pa i les verdures. Si un producte ja ha estat congelat, només es pot tornar a congelar després d’haver-lo cuinat. Els productes han d’estar ben preservats i identificats amb la data de congelació. 

6. La porta és el lloc ideal per a begudes, melmelades i salses. 

Cargando
No hay anuncios

Període de conservació a la nevera

Cargando
No hay anuncios

5 aliments que és millor guardar al rebost

Aquests cinc productes és millor conservar-los lluny del frigorífic per consumir-los en el millor estat possible.

Cargando
No hay anuncios
1.
PA

El més recomanable és guardar-lo a temperatura ambient, en una bossa de paper o embolicat en un drap de cuina, o bé congelar-lo.

2.
XOCOLATA

Manteniu-la és en lloc fresc, entre 15 i 20 graus, lluny de la llum directa en el seu envàs original.

Cargando
No hay anuncios
3.
ALLS

El rebost sol ser un bon lloc per guardar-los, allunyats de les patates.

4.
PLATANS

Refrigerar-los abans d'hora pot fer que quedin durs i sense gust, ja que n'alenteix el procés de maduració.

5.
CAFÈ

El millor lloc per guardar cafè és un recipient hermètic en un lloc fresc i sec.

Infografia al paper de l’ARA Diumenge