Al restaurant Monvínic, la cuinera Ariadna Julian suggereix uns quants plats de bolets de textures diferents.
Ingredients per a 4 persones
Per a la coca
1 rectangle de pasta de full (es compra fet)
Sèsam negre
Rovell d’ou
Per al sofregit
2 tomàquets
1 gra d’all
2 cebes
Farigola (segons el gust)
Oli d’oliva extra verge
Sal
Per a les verduretes a la ‘ratatouille’
2 carbassons
2 albergínies
1 tros de carbassa
Sal i pebre
Oli d’oliva extra verge
Per als rovellons escabetxats
1 kg de rovellons
Farigola
2 cebes petites
Llorer
Sal
Sajolida
Vinagre de vi
Vinagre de xerès
Julivert
Per decorar (opcional)
Julivert
Fulles de mostassa florida
Talleu un rectangle d’una làmina de pasta de full comprada feta. Pinteu-lo amb rovell d’ou i poseu-hi sèsam negre per sobre, i després passeu-hi el corró perquè quedi ben pla.
Feu el sofregit. Talleu el tomàquet i la ceba. Quan ho tingueu fet, poseu oli d’oliva a la paella. Daureu-hi primer l’all junt amb la farigola, i després afegiu-hi la ceba. Quan estigui sofregida poseu-hi el tomàquet i un pensament de sal.
Prepareu les verdures a la 'ratatouille'. Amb una mandolina, talleu els carbassons en formes rodones. Feu el mateix amb l’albergínia. I amb la carabassa, aconseguiu la forma rodona amb l’ús d’un got de vidre al revés o també amb una rodella metàl·lica de les que es fan servir per als timbals.
Agafeu una safata d’anar al forn i poseu-hi una mica de sofregit. Tot seguit afegiu-hi les verdures verticalment i fins que cobreixi la safata. Amaniu-ho tot amb sal, pebre i oli d’oliva, i coeu-ho a 180º C durant 30 minuts amb un paper de plata que tapi la safata.
Per escabetxar els rovellons, comenceu saltant-los en una paella. Reserveu-los. Després salteu-hi la ceba tallada. Daureu-l'hi i afegiu-hi els rovellons junt amb un rajolí de vinagre de vi, sajolida, farigola i aigua fins a cobrir la paella. Coeu-ho lentament durant una hora aproximadament.
Passat aquest temps, afegiu-hi els alls i el llorer. Coeu-ho uns 30 minuts més, fins que els rovellons seran ben tendres. Aneu-hi afegint aigua, si és necessari, durant la cocció. Rectifiqueu-ho de sal, oli d’oliva i vinagre de xerès i reserveu-ho.
A l’hora de muntar-ho: poseu el sofregit com a primera capa. A sobre del sofregit les verdures, i a sobre els rovellons. Decoreu-ho amb julivert picat i unes fulles de mostassa florida.
Bon profit!