Nadal i Reis

Neules: com fer-ne a casa i cruspir-se-les sense deixar-ne engrunes

El cuiner Oriol Sabé ens explica com fer-les de forma senzilla i amb bons trucs per sortir-se'n amb èxit

Si teniu un llapis a casa, tingueu-lo a mà per fer aquesta recepta, que és ideal per a les taules de Nadal. Les neules, que la paraula també designa la boira, com a substància fina i transparent, és un mot que el català preserva des de l'edat mitjana. Per fer-ne a casa, el cuiner Oriol Sabé, del restaurant Can Marc de Sant Esteve de Palautordera, ens explica com fer-ho.

Ingredients per a 18-20 neules

  • 60 g de farina
  • 120 g de sucre
  • 100 g de clares d'ou
  • 40 g de mantega
  • Un polsim de sal
  • Una beina de vainilla
Cargando
No hay anuncios

Elaboració

  1. Per començar, col·loqueu els elements secs en un bol. Barregeu-los bé.
  2. Tot seguit, afegiu-hi la clara d'ou i torneu a remenar bé, que quedi ben barrejat. Reserveu-ho.
  3. Obriu la vainilla per la meitat, rasqueu-la amb un ganivet i mescleu-ne l'interior amb la mantega. Tot junt desfeu-ho al microones, amb la part interior de la beina i també la beina sencera. Quan estigui desfeta, retireu-ne la beina.
  4. I ara serà el moment d'afegir la mantega a la barreja anterior, la primera que heu preparat.
  5. Amb l'ajut d'una cullera i havent posat al taulell una superfície antiadherent que pugui anar al forn, feu cullerades de la massa.
  6. Amb el revés de la cullera, esteneu-la perquè quedi un cercle de massa fina.
  7. Quan hàgiu omplert tota la superfície antiadherent, poseu-ho al forn a 180 graus durant cinc minuts. Procureu que el forn estigui preescalfat abans que hi poseu la massa, fet que podeu fer quan comenceu a fer les neules.
  8. Passats els cinc minuts, traieu-ho i tot calent i amb l’ajut d’un llapis emboliqueu la massa, com si féssiu canelons. Ho he de fer de seguida perquè la pasta no quedi dura. I ja estarà.
Cargando
No hay anuncios

Bon profit!

Amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

Cargando
No hay anuncios

Notes

  • Recepta gravada a l'espai Cuina del Mercat de la Boqueria