BarcelonaEl pastisser Eric Ortuño, format a les millors escoles i pastisseries de França, i actual xef pastisser de l’escola Hofmann de Barcelona, proposa preparar a casa un niu de xocolata, atractiu i llaminer. Aquesta, i moltes altres creacions, es poden adquirir també a la pastisseria del carrer dels Flassaders, número 44, de la Ciutat Comtal.
Per a 6 persones
115 g de mantega
70 g de xocolata del 70% de cacau
2 ous
60 g de farina
100 g de sucre
Per al pa de pessic:
Bateu els ous amb el sucre. Afegiu-hi la xocolata amb la mantega fosa. Barregeu-hi la farina. Ompliu un motlle de 18 cm amb la massa aconseguida. Coeu-lo al forn a 180º durant 8 minuts. Després, deixeu-lo refredar.
Per a la mousse de xocolata
2 rovells d’ou
80 g de nata líquida
125 g de xocolata del 70% de cacau
250 g de nata muntada
Bulliu la nata líquida. Aboqueu-hi al damunt la xocolata. Afegiu-hi els rovells i la nata muntada. Poseu la mousse sobre el pa de pessic i deixeu-lo refredar a la nevera una hora.
Fils de xocolata com a decoració
125 g de xocolata negra desfeta
Congeleu una safata de forn. Amb una mànega pastissera, on haureu posat la xocolata negra desfeta, feu uns fils de xocolata i col·loqueu-los al voltant del pastís. Podeu acabar de decorar amb ous de xocolata, que podeu comprar-los fets.
Opcional (per a la decoració final)
Ous de xocolata amb un bany d’or (els podeu substituir per uns altres ous de xocolata, si voleu).
Bon profit!