Mengem13/03/2016

Tiramisú de galetes Oreo

El cuiner Nuncio Cona, nascut a Palerm, és un apassionat de la cuina italiana i també de la catalana, que fusiona al restaurant 2254. Aquest nombre fa referència als quilometres exactes que hi ha entre les dues ciutats, Barcelona i Palerm, trajecte que ell ha recorregut en vespa.

El tiramisú de galetes Oreo, presentat en torreta, és una recepta inventada per ell.

Per elaborar la crema de mascarpone

Cargando
No hay anuncios

70 g de sucre

2 rovells d’ou

Cargando
No hay anuncios

2 clares d’ou

200 g de mascarpone

Cargando
No hay anuncios

Barregeu en un bol el sucre amb els dos rovells d’ou i munteu a punt de neu les clares.

Afegiu les clares a la barreja de sucre i, remenant amb molta cura, incorporeu-hi el mascarpone.

Cargando
No hay anuncios

Per continuar amb l’elaboració del tiramisú

1 cafè americà llarg (tassa grossa)

Cargando
No hay anuncios

4 cullerades de cafè de sucre

1 raig de licor d’amaretto (o licor d’ametlles)

Cargando
No hay anuncios

1 paquet de galetes Oreo

Nota: Si les criatures n’han de menjar, es pot substituir el licor d’amaretto i el cafè per batut de xocolata, per exemple.

Cargando
No hay anuncios

En un bol, barregeu el cafè i el licor.

Muntatge

Cargando
No hay anuncios

Mulleu una per una les galetes Oreo amb la mescla de cafè i licor. Només suqueu-les una mica, sense que s’arribin a xopar.

La primera base serà de galetes Oreo. Un cop col·locada, cobriu-la amb la preparació de mascarpone amb l’ajut d’una cullera.

Després, una altra capa de galetes Oreo, i així, fins a omplir la torreta o el recipient que hàgiu triat (com ara un got).

Per acabar la recepta, i sobre l’última capa de crema de mascarpone, escampeu-hi una Oreo esmicolada, com si es tractés de sorra. I al mig de la falsa sorra hi podeu posar una branqueta de menta i dos maduixots.

Ja està a punt per menjar. Bon profit!