El cuiner Nuncio Cona, nascut a Palerm, és un apassionat de la cuina italiana i també de la catalana, que fusiona al restaurant 2254. Aquest nombre fa referència als quilometres exactes que hi ha entre les dues ciutats, Barcelona i Palerm, trajecte que ell ha recorregut en vespa.
El tiramisú de galetes Oreo, presentat en torreta, és una recepta inventada per ell.
Per elaborar la crema de mascarpone
70 g de sucre
2 rovells d’ou
2 clares d’ou
200 g de mascarpone
Barregeu en un bol el sucre amb els dos rovells d’ou i munteu a punt de neu les clares.
Afegiu les clares a la barreja de sucre i, remenant amb molta cura, incorporeu-hi el mascarpone.
Per continuar amb l’elaboració del tiramisú
1 cafè americà llarg (tassa grossa)
4 cullerades de cafè de sucre
1 raig de licor d’amaretto (o licor d’ametlles)
1 paquet de galetes Oreo
Nota: Si les criatures n’han de menjar, es pot substituir el licor d’amaretto i el cafè per batut de xocolata, per exemple.
En un bol, barregeu el cafè i el licor.
Muntatge
Mulleu una per una les galetes Oreo amb la mescla de cafè i licor. Només suqueu-les una mica, sense que s’arribin a xopar.
La primera base serà de galetes Oreo. Un cop col·locada, cobriu-la amb la preparació de mascarpone amb l’ajut d’una cullera.
Després, una altra capa de galetes Oreo, i així, fins a omplir la torreta o el recipient que hàgiu triat (com ara un got).
Per acabar la recepta, i sobre l’última capa de crema de mascarpone, escampeu-hi una Oreo esmicolada, com si es tractés de sorra. I al mig de la falsa sorra hi podeu posar una branqueta de menta i dos maduixots.
Ja està a punt per menjar. Bon profit!