Novetat i tradició

Una portuguesa i un brasiler defensen la crema catalana al Born de Barcelona

Obren Sucre Cremat, una botiga dedicada a aquestes postres tradicionals en format per emportar

BarcelonaSom a prop de Santa Maria del Mar (Canvis Vells, 2, Barcelona) per descobrir el petit establiment especialitzat en crema catalana. Es diu Sucre Cremat i ofereixen la terrina de 150 ml del dolç cremós amb la fina capa de sucre cruixent per sobre a un preu de cinc euros. L'establiment té un subtítol: "Autèntica cuina catalana". Qui és que ha tingut la genial idea de fer una botiga monogràfica de les postres més representatives de la nostra terra? Qui ha sabut veure el potencial i la joia gastronòmica que suposa la crema catalana? Un brasiler i una portuguesa.

El Mario Quintero i la Sofía Fortuna fan tàndem a la vida i en el negoci. La besàvia i l'avi de Quintero provenien del barri del Born, per això és on s'han establert. És “una manera, també, de retre homenatge a la iaia catalana”, subratllen. Fortuna va arribar a Catalunya el 2008 i se'n va enamorar. Afirma que volien obrir al barri del Born perquè no hi havia productes catalans. Explica orgullosa que tots els ingredients que fan servir són d'aquí. Com el carquinyoli que corona la crema catalana, que és de Tarragona. A banda de la crema catalana per emportar, també hi trobareu cafès de La Finca, com un cafè amb llet de crema catalana, o gelat de DelaCrem de... ho heu endevinat: crema catalana.

Cargando
No hay anuncios

El local és bufó, cantoner i reivindica desacomplexadament un producte nostre, que ja apareix (en una versió que no és exactament com la que fem ara) al Llibre de Sent Soví. “Igual que quan anem a Lisboa sempre volem comprar un Pastís de Belém, ens agradaria que tots els que vinguin a Barcelona no se’n vagin sense tastar una crema catalana de Sucre Cremat”, hi posa la cirereta –o hauríem de dir el carquinyoli?– Sofía Fortuna.