No calen ous per fer una truita (vegana)
Zaraida Fernández publica el llibre "Cuina casolana vegana" a Cossetània Edicions
La cuinera Zaraida Fernández revela com fer-la en el llibre "Cuina casolana vegana. 100 receptes dolces i salades", publicat a Cossetània Edicions.
Ingredients
1,5 kg de patates
1/2 ceba
100 ml d'oli d'oliva
1 got d'aigua
75 g de farina de cigró
75 g de farina de blat de moro
1 culleradeta de sal
Peleu les patates. Talleu-les a làmines fines i poseu-les en una paella amb la ceba tallada menuda i l'oli. Aneu-les confitant a foc molt lent mentre remeneu amb una forquilla fins que les patates siguin completament cuites i hagin absorbit del tot l'oli: canvien de color i es tornen completament daurades.
Prepareu la massa de la truita barrejant l'aigua, la sal, la farina de cigró i la fècula del blat de moro fins que no quedin grumolls.
Barregeu les patates amb la massa i poseu-la en una paella antiadherent en la qual haureu posat unes gotes d'oli. Deixeu-la quallar i gireu-la.
Aneu-la girant fins que sigui cuita i tingui una capa daurada cruixent.
Deixeu-la reposar 1 hora i consumiu-la calenta o freda.
També es pot fer amb espinacs, pebrot...