NI UN DIA A CASA
Restaurants 16/01/2021

Producte, amor i passió per la cuina

Ivan Díez / Carles Domènech / Adrià Albets
3 min
Els germans Cristina, Adolfo i Carles Herrero.

Quan anuncies públicament que aniràs al restaurant Bonanova el comentari que reps sempre és el mateix: “Menjaràs molt bé però compte que vindrà l’Adolfo i després et fotrà una clatellada”. No cal especificar que la clatellada és econòmica, però sí que val la pena recalcar la primera part de la frase. Al Bonanova s’hi menja molt bé. En tot cas i, per evitar ensurts, a la carta hi ha el preu de cada plat.

Va ser cap a l’any 1965 quan Adolfo Herrero i Pilar Salvador es van instal·lar al Casinet de Sant Gervasi. Billars, futbolins, bar i restaurant. Vint anys més tard s’hi va incorporar l’Adolfo, el primer fill de la parella. El primogènit va agafar les regnes d’un negoci que, fins avui, comparteix amb la Cristina i el Carles, els seus germans. Els rols estan ben definits: el Carles a la cuina dirigint un gran equip; la Cristina a caixa amb la comptabilitat, els proveïdors i donant un cop de mà on faci falta, i, a la sala, l’Adolfo desprenent vitalitat i bon rotllo. Al Bonanova hi ha una carta prou extensa per escollir bones viandes, però si voleu gaudir de valent de l’experiència cal que us deixeu aconsellar per l’Adolfo.

Nosaltres estem de celebració i per això tirem la casa per la finestra. L’Adolfo té permís per lluir-se. Engeguem amb unes carxofes del Prat excel·lents, seguim amb unes ortigues de mar cruixents per fora i cremoses per dins. Aquest producte típicament de Cadis és considerat una de les joies més gustoses que ens dona el mar. A continuació ens serveixen un plat combinat de gamba i espardenyes i, per acabar la primera part del dinar, unes angules amb ou ferrat. El preu de les angules és prohibitiu i per això en gaudim com si fos l’última vegada. Mai se sap quan ho serà! En aquests moments, com us podeu imaginar, ja tenim la família Herrero Salvador dalt d’un pedestal.

Arribem al final de l’àpat amb unes tallarines amb tòfona i un espectacular entrecot de rosa gallega del Luismi acompanyat d’uns rovellons de botó. Insuperable. El vi escollit per a aquest àpat és el Bru de Gramona 100% pinot noir. Un vi amb el segell Demeter que identifica els vins elaborats seguint el mètode biodinàmic. Les postres, senzilles però ideals: carquinyolis casolans amb un xarrup de vi dolç Penjat d’un Fil de la Masia Can Roda d’Alella.

Tenim temps de fer un gintònic mentre xerrem una estona amb l’Adolfo, un bon vivant en tota regla apassionat per la gastronomia i complaent amb els seus clients. “Tenim una clientela magnífica que valora com ningú la primera matèria de qualitat”. D’aquesta manera ens explica com és d’important el producte per a la cuina del Bonanova. L’Adolfo, la Cristina i el Carles han après dels pares i, des de fa uns quants anys, lideren el negoci familiar amb honestedat, talent i bona feina.

Mig segle després que l’Adolfo i la Pilar iniciessin una aventura meravellosa al final del carrer de Sant Gervasi de Cassoles, el restaurant Bonanova s’ha convertit en una icona gastronòmica. Hi pots endrapar les millors angules i la millor tòfona blanca i, alhora, el millor cap i pota i les millors carxofes. I això passa a Barcelona. És meravellós.

Restaurant Bonanova

Carrer Sant Gervasi de Cassoles, 103, 08022 Barcelona

Carta: Cuina de producte ben tractat

’Must’: Angules amb ou ferrat

Vi: Bona carta amb referències interessants Servei:

Atent i servicial

Local: Dos menjadors amb terrassa coberta Preu final per persona:

100 € (menú a mida sense vi)

stats