NI UN DIA A CASA
Xefs 20/09/2020

El xef que volia ser Ibrahimovic

Ivan Díez / Carles Domènech / Adrià Albets
3 min
El Víctor Pardo, al centre de la imatge, amb els seus pares.

El Víctor és un xef feliç. Fa el que li agrada i nota que la gent respon. “Els de la taula quatre diuen que el besuc estava espectacular, volen que hi passis un moment quan puguis”, l’adverteix un dels cambrers. És diumenge, en ple mes d’agost i costa trobar una taula al restaurant La Bonaigua de Sant Just Desvern, senyal que Víctor Pardo i el seu equip fan les coses bé. Tracten amb cura el producte i ofereixen una carta en què pots trobar des d’un capipota, unes braves o unes croquetes de rostit fins a una llagosta, un gall de Sant Pere o un arròs sec amb gambes de Palamós. “Tu aquí pots menjar per 25 euros per cap, o te’n pots gastar 125 com la taula del costat”, explica el Víctor, orgullós de la varietat que pot oferir en una carta que elabora ell, però que consensua amb la seva mare.

Compartim uns cargols a la llauna i deixem per a la propera visita els cargols a la Bonaigua (saltejats amb cansalada, all i oli i romesco) i els de l’àvia (amb tomàquet, alfàbrega i un punt de picant). Tastem l’amanida de tomàquet mandó de Collserola i rematem els entrants amb uns ous ferrats amb patates i xistorra de Guikar. Els segons, també els tenim clars: l’ steak tàrtar amb mantega d’estragó, l’arròs sec de gamba de Palamós i un tros de morro de bacallà perelló extra amb samfaina. Una ampolla de Senat del Montsant, del 2018, ens serveix per arrodonir un àpat contundent que no ens deixa ni un forat per a les postres. Només ens hi caben una mica de patxaran amb gel i un parell de xarrups de limoncello casolà.

La paret de la zona del bar del Bonaigua és el hall of fame particular de la família. El Víctor i el seu pare tenen fotos amb Andrés Iniesta, Joan Manuel Serrat, Luis Enrique, Juan Carlos Unzué o Charly Rexach. També hi ha penjada una de les samarretes d’Iniesta i una altra de Cristian Tello, dedicades. Clients agraïts que han anat passant pel restaurant des de fa uns anys, des que el Víctor va penjar les botes, va deixar el futbol i es va centrar a evolucionar la cuina familiar que funciona des de fa trenta anys. Abans, els pares i els avis oferien una proposta senzilla a base de menú al seu petit local de Sant Just Desvern. Amb l’arribada del Víctor, van ampliar el local, van reformar la cuina per professionalitzar-la i van treballar una carta amb el millor producte possible.

El Víctor tenia futur com a futbolista però una pubàlgia crònica el va obligar a replantejar-se la vida i a bolcar-se en la seva altra gran passió: la gastronomia. Va estudiar direcció de cuina mentre treballava fent arrossos al restaurant Ca la Nuri i va aprendre als fogons d’ElCeller de Can Roca o de Quique Dacosta. “Quan em vaig lesionar vaig dir «O em poso les piles amb la cuina o no vaig enlloc». Havia jugat tres anys a la Damm, al Barça amb gent com Marc Bartra, Cristian Tello o Oriol Romeu, i vaig estar a l’Albacete amb jugadors com Stuani o Salva Ballesta”, recorda amb nostàlgia. No oblida el dia que David Vidal, entrenador de l’Albacete, li va dir: “Què fa vostè amb aquestes botes de ballarina?”, quan s’havia gastat 400 euros en les botes blaves de Zlatan Ibrahimovic. Volia ser el millor a la gespa i ara busca ser-ho als fogons. El futbol va perdre un gran mitjapunta, però la gastronomia ha guanyat un xef talentós.

Restaurant La Bonaigua

Carretera Reial, 54 (Sant Just Desvern)

Carta: cuina catalana, de mercat

Must: morro de bacallà perelló extra amb samfaina

Vi: carta extensa, bones referències

Servei: professional i amable Local: tradicional, clàssic remodelat

Preu final per persona: 40 euros

stats