La teva 'foodie' de capçalera
Restaurants 26/01/2023

Espai UMA: còmplices necessaris

En aquest restaurant s'hi va a deixar-se anar i a passar-s'ho bé

3 min
Un dels plats de l'Epacio Uma.

Aquest restaurant del qual us parlaré avui va acompanyat d'una aura de misteri. Estava a la llista de pendents des de fa molt de temps, però és d'aquells que a casa reservem per a una ocasió especial, tant pel preu com perquè és d'aquelles experiències que t'hi has d'entregar amb cos i esperit. El cas, que per fi va arribar l'ocasió especial i vam poder anar al tan esperat Espai UMA (carrer Mallorca, entre passeig de Gràcia i Pau Claris).

D'entrada, dir-vos que sempre que ha sortit l'Espai UMA a la conversa amb gent del món de la restauració, tothom n'ha parlat bé. I no us penseu que és un sector on es regali res, més aviat al contrari; jo diria que és tota una gesta que ningú arrufi el nas. Fa de mal resumir, però si l'haguéssim d'etiquetar, estaria al calaix dels restaurants de categoria però una mica disruptiu.

Per començar, hi ha una hora per dinar –dos quarts de dues– i una hora per sopar –dos quarts de nou–. Els comensals han d'arribar a l'hora acordada, i la necessitat de ser puntuals és una cosa que subratllen amb molta vehemència a l'hora de fer la reserva. La raó és que el menú és el mateix per a tothom i se serveix a la vegada. Això no vol dir que hagis de seure amb desconeguts, no. Quan reserves et permet triar si vols una taula a la sala o bé en un dels dos espais exclusius: a la barra on cuinen, on hi ha dos tamborets, o a la taula del xef, que és dins de la cuina i té espai per a quatre persones.

Calculen que us hi estareu unes dues hores i mitja, però pel que vaig veure jo també depèn de si trieu els formatges abans de les postres o de si feu el maridatge, que sempre comporta una mica més de temps, ja que han d'anar canviant copes i explicant quin vi han triat i per què. Pel que fa a la teca, és un menú sorpresa que consta d'uns 14 plats.

Un dels plats de l'Espai UMA.
L'equip de l'Espai UMA.

Què vol dir sorpresa? En aquest article us ensenyo algunes fotos del que vaig menjar jo, però no vol dir que sigui el que tastareu vosaltres, ja que hi ha força rotació. Tampoc us descriuré gaire els plats perquè no vull aixafar el concepte del xef, l'Iker Erauzkin. La idea és que et posis a les seves mans. Vas a un espai que és casa seva i has de fer-los confiança. Ser còmplice del que passarà per allà a la taula. Ja us avanço que no serveixen coses estranyes. Producte de temporada, de primeríssima qualitat i fent combinacions originals. No hi va haver res que no fos deliciós. En el meu cas, com que hi vaig anar fa poc, hi havia molta presència de trufa; estic segura que si hi aneu a l'estiu, el menú no tindrà res a veure.

Que no triïs què menges no vol dir que no adaptin el menú a gent amb al·lèrgies i intoleràncies, o també a pescaterians i vegetarians. No ofereixen opció vegana, això sí que ho heu de tenir en compte. El xef Iker Erauzkin és basc (com deveu haver deduït), va estudiar a París i fa molts anys que és a Barcelona. La seva dona és l'Ana Yébenes i és la persona que va seleccionar els vins del maridatge. Una fantàstica mescla. El menú val 125 euros. Als dos espais exclusius 140, i el maridatge 98. Per fer un senyor regal, o per fer-te'l a tu mateix.

Un dels plats de l'Espai UMA.
Un dels plats de l'Espai UMA.

Declaració d'intencions

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats